Diós István: Napi kenyerünk. Homíliák a szentekről PPEK szám: 430

A homília a szentmisében, az evangélium után hangzik el; a szentírási szövegekből kiindulva beszél az ünnepelt misztériumról és a keresztény élet törvényeiről. Stílusa, hangja az élőszónak megfelelően oldottabb, szóhasználata közelebb áll a hétköznapi nyelvhez, mint a retorika szabályai szerint megszerkesztett ünnepi beszédeké és az írásos formában született elmélkedéseké, teológiai műveké.
Ez a kötet a Szűzanyáról és a szentekről szóló homíliákat tartalmaz a liturgikus naptár szerinti sorrendben, januártól decemberig. Elsősorban azoknak szeretne segíteni, akik csak vasárnap jutnak el szentmisére, s így a szentekről és a Szűzanyáról a liturgiában nem hallanak, hiszen a vasárnap mindig az Úr napja.
Az Egyház, amikor a liturgiában megemlékezik a szentekről, valójában Istent ünnepli, az Ő teremtményeiben végbevitt csodáit. Ünnepeljük az erőt, melyet a Lélek ad a 12 éves kislánynak, hogy Krisztus vértanúja lehessen, vagy a bölcsességet, mellyel egy szent király üdvösségre vezeti a rábízott népet. A könyv lelki táplálék és útmutató az Isten Országát keresők számára.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 2.404.202 Dios_Istvan_Napi_kenyerunk_Homiliak_a_szentekrol_1.pdf
DOC 2.339.328 Dios_Istvan_Napi_kenyerunk_Homiliak_a_szentekrol_1.doc
EPUB 670.970 Dios_Istvan_Napi_kenyerunk_Homiliak_a_szentekrol_1.epub
MOBI 785.318 Dios_Istvan_Napi_kenyerunk_Homiliak_a_szentekrol_1.mobi


Régi formátum: Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
disznt01.hlp 775.931 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
disznt01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
disznt01.txt 855.405 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.