Bujdosó Bálint: Szent Magyarság Versei PPEK szám: 35

A verseskötet több mint 120 költeménye az ezeréves magyar kereszténység szentjeit, boldogjait, szentéletűit állítja elénk példaképül. A könyv nyomtatott változatát a Don Bosco Kiadónál lehet megvásárolni.
A könyv bevezetője: A Szent Magyarság Versei íródtak 66 hosszú év során, egy 86 éves hosszú életen. Legelső a Püspökről, utolsók a Prímásról! Főleg a poéta utolsó hazai éveiben – érthetőleg, – aztán '56 után és most búcsúzóban. Néha egyazon ihletből két vagy több vers is született, egymásról megfeledkezőn; a hang és képek ismétlődnek – hiszen olyan ismétlődő a sorsunk is, oly hasonlók e hősök is. Jobb apránkint olvasni egy-egy részt vagy egy-egy hősről; a toll és szív akkor hozzájuk fordult újabb erőért, vigaszért és lelkelőért. Ezért is adjuk most át őket, ahogy lettek, néha fésületlen, esetlen – tán így is lelkelnek mást is.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
szmv02.hlp 409.234 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
szmv02.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
szmv02.txt 372.051 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.