Ralph M. Wiltgen: A Rajna a Tiberisbe ömlött PPEK szám: 290

Ez a rendkívüli könyv a II. Vatikáni Zsinat krónikája. Nem száraz történelmi mű – bár történeti hűségre törekszik –, inkább lebilincselő olvasmány, mely feltárja az olvasó előtt a zsinat „kulisszatitkait”.
A nagyközönség számára többnyire ismeretlen, hogy a zsinati dokumentumok milyen kemény viták során születtek meg, s hányszor kellett megküzdeniük a különféle áramlatoknak.
Az Egyház arculata a zsinaton gyökeresen átformálódott, nem csoda tehát, ha ennek az újjászületésnek voltak borús pillanatai is. A verbita atya, Wiltgen – egy független zsinati hírszolgálat vezetőjeként első kézből kapott információk alapján – tényfeltáró őszinteséggel, ugyanakkor messzemenő objektivitással ismerteti a három év eseményeit. A mű középpontjában a német nyelvterület püspökeit összefogó ún. Rajna-csoport áll, mely sokak szerint a zsinat legmeghatározóbb szellemi műhelye volt, s javaslataik rendszerint puskaporként robbantak az egymást követő ülésszakokon.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
rwiltg01.hlp 493.262 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
rwiltg01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
rwiltg01.txt 713.476 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.