Roger testvér: Taizé forrásai PPEK szám: 275

„Taizé” teljes magányban kezdődött. 1940 és 1942 között Roger testvér, még egyedül és fiatalon, politikai menekülteket rejtegetett házában, miközben monasztikus közösség alapítására készült. Ötven évvel később Taizé neve már az egész világon ismert, mint a béke, a kiengesztelődés és a közösség előmozdítója. Hétről hétre fiatalok, és kevésbé fiatalok ezrei zarándokolnak a burgundiai dombok között meghúzódó falucskába.
Ez a kis könyv tartalmazza mindazt, ami talán a hit e különleges kalandjának titka. Krisztus egyre emberibbé formálja azokat, akik életüket adják másokért, hogy mindenki iránt megértőkké és nyitottakká váljanak.
Ez az írás tulajdonképpen személyes levél minden olvasóhoz. Ahogyan rámutat az Istenbe vetett bizalomban gyökerező élet legfontosabb elemeire, Taizé alapítója olyan kifejezéseket használ, amelyek rögtön megérintik az olvasó szívét. Egyetlen szó sincs ebben a könyvben, amelyet ne élt volna meg saját életében. Mégis, egyetlen kérdés foglalkoztatja állandóan: „Vajon sikerült-e elég egyértelmŐen kifejeznem, hogy Isten csak szeretet, Ő sohasem büntet, nem kíván senkinek szenvedést, és minden egyes embert kivétel nélkül szeret?”
II. János Pál 1986 októberében ellátogatott Taizébe. A testvérekhez intézett beszéde és Taizé rövid története egészíti ki a könyvet.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
tzforr01.hlp 111.671 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
tzforr01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
tzforr01.txt 85.948 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.