Kathryn Spink: Roger testvér Taizé alapítója PPEK szám: 270

Taizé világméretű vonzása elválaszthatatlan Roger testvér szellemiségétől, személyes varázsától, aki az itt élő ökumenikus szeretetközösséget létrehozta s ma is irányítja. Kathryn Spink Indiában született 1953-ban misszionárius szülőktől, tanulmányait Oxfordban végezte. XXIII. János pápa és Teréz anya életrajza után írta meg könyvét Roger testvérről.
Sokat beszélgetett vele és a közösség többi tagjaival, de felhasználta Roger testvér könyveit is, amelyek csaknem fél évszázada megszakítatlan sorban követik egymást. Könyve jóval több egyszerű riportnál: megrajzolja Roger testvér életútját, és felvázolja a Taizéi Közösség lelkiségét, fő célkitűzéseit. Nemcsak Roger testvér személyisége elevenedik meg előttünk, hanem ennek a zarándokhellyé alakult burgundiai falucskának a világa is. A kiengesztelődés szolgálatába állított életút mögött így elénk rajzolódik a bizalom és a kiengesztelődés világméretű zarándokútja is.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.519.723 Kathryn_Spink_Roger_testver_Taize_alapitoja_1.pdf
DOC 1.094.144 Kathryn_Spink_Roger_testver_Taize_alapitoja_1.doc
EPUB 538.123 Kathryn_Spink_Roger_testver_Taize_alapitoja_1.epub
MOBI 1.272.387 Kathryn_Spink_Roger_testver_Taize_alapitoja_1.mobi


Régi formátum: Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
kspink01.hlp 272.458 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
kspink01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
kspink01.txt 364.219 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.