Szent Bonaventúra: A tökéletesség kis tükre PPEK szám: 22

Szent Bonaventúra a lelkiatya bölcsességével szólal meg az ebben a kiadványban megjelenő két kis munkában. Az egyik A lelki élet iskolája (De perfectione vitae), amely egy szerzetesapátnőnek szánt lelki oktatás, de amelynek tanítása mégsem a kolostor lakóinak szól csupán. A keresztény tökéletesség mindennapi, – hogy úgy mondjuk –, házi erényeit veszi sorra a szent szerző. Olyanokat, amilyenekre az otthonunkban, családunkban mindannyiunknak nagyon szükségünk van. A közös élet ott is terhet rak vállunkra, tehát elkel valamennyiünknek Bonaventúra buzdítása.
A másikat, Az életszentség művészetét (De regimine animae), már egészen világban élő női léleknek írta a Szeráfi Egyháztanító. Ez a kis munka a lelkiélet művészete dióhéjban. Mennél többet olvassuk, annál több mélységet és gyönyörűséget találunk benne

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
ttukre01.hlp 110.409 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
ttukre01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
ttukre01.txt 97.731 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.