Wim Hornman: A lázadó. Camilo Torres életének regénye PPEK szám: 207

Wim Hornman holland katolikus újságíró hosszabb időt töltött Dél-Amerikában, s közvetlen tapasztalatból ismerhette meg az ott uralkodó viszonyokat. Kolumbiában személyes kapcsolatba került Camilo Torresszel, a szegények és elnyomottak papjával. Megismerte küzdelmes életét, az ellene indított hajsza részleteit. E tények alapján írta meg róla riportregényét.
A könyv magyar fordítása, amely Hetényi Varga Károly munkája, 1975-ben készült el, de kiadását az akkori rendszer visszautasította. 1998-ig fiókban hevert, s most a fordító tisztelettel ajánlja hazai olvasóinak. Főleg azoknak az egyszerű hívőknek, papoknak és szerzeteseknek, akik a kommunista diktatúra évtizedeiben mertek lelkiismeretük szavára hallgatni, s emiatt üldöztetést, megaláztatást, esetleg börtönt is vállaltak. Tudjuk, nem dicsérte meg őket senki, bátor kiállásukért nem kaptak kitüntetést. Legtöbbjük elfelejtve él, távol minden ünnepléstől, rangtól – és sajnos, megbecsüléstől is. Ez magától értetődőnek tűnik egy (kis)polgárosodó országban, ahol az erkölcsi értékeknek – köztük a hűségnek, helytállásnak – alig-alig jut hely a mindennapi életben. Az ő megpróbáltatásaik, az ő lassan feledésbe merülő szenvedésük és megaláztatásaik emlékére szánja Hornman nagysikerű könyvét a fordító.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 2.005.356 Wim_Hornman_A_lazado_1.pdf
DOC 2.126.848 Wim_Hornman_A_lazado_1.doc
EPUB 723.995 Wim_Hornman_A_lazado_1.epub
MOBI 977.242 Wim_Hornman_A_lazado_1.mobi


Régi formátum: Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
torres01.hlp 654.253 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
torres01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
torres01.txt 791.295 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.