Szent Józsefről nevezett Mária-Terézia Anya önéletrajza PPEK szám: 196

A nagy és sikeres emberek visszaemlékezései a legvonzóbb és leghasznosabb írások közé tartoznak. Bepillantást engednek a lélek mélységeibe, Isten titokzatos műhelyébe, ahol Isten alakítja a személyiséget tervei végrehajtására. Ez érvényes erre a könyvre is, melyben Szent Józsefről nevezett Mária-Terézia anya írja le személyiségének és életművének fejlődését.
Isten – akinek közelségét Tauscher Anna Mária nem egyszer a misztikus kegyelmekben is megtapasztalhatta –, nem könnyítette meg az utat, melyen az evangélikus lelkész lányát a Kármelig, majd a Jézus Isteni Szívéről Nevezett Kármelita Nővérek világszerte elterjedt kongregációjának megalapításáig vezette. Olyan emberek – köztük püspökök és papok – ismerték félre, hagyták cserben, fordultak vele szembe, akiktől tulajdonképpen segítséget kellett volna kapnia. Nem keseredett el, nem panaszkodott, saját gyöngesége rovására írta, hogy alapítását sokáig nem tartották Isten művének. Megingathatatlan volt Isten és a felebarát szeretetében. Visszaemlékezései ma is erőt és bátorítást sugároznak. Nemcsak szerzeteseknek ajánljuk e könyvet: haszonnal fogják olvasni mindazok, akik a fegyelemnek és a szeretetnek arra a harmóniájára törekszenek, mely nélkül nincs hiteles lelki élet.
A Jézus Isteni Szívéről Nevezett Kármelita Nővérek Magyarországon 1907. szeptember 7-én telepedtek le. 1950-ben, amikor szétszórták őket, 8 házuk volt, a legnagyobb Budapesten, a X. kerületben, a Maglódi út 125. sz. alatt. Kolostori életüket ma Gyenesdiáson folytatják.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
tausch02.hlp 508.772 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
tausch02.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
tausch02.txt 654.081 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.