Jean-Yves Leloup: Hészükhaszta imamód PPEK szám: 154

Mielőtt a fiatal francia filozófus az Áthosz-hegyre érkezett, már olvasott néhány könyvet a keleti (ortodox) lelkiségről. Párizsban részt vett egy liturgián, amely felébresztette benne a vágyat, hogy néhány napot az Áthosz-hegyen töltsön azért, hogy egy kicsit többet tudjon az imáról és a hészükhasztok imamódjáról. Ezek a csendben élő emberek a „hészükhiát” azaz belső békét keresik.
Túl hosszú lene elmesélni, hgoyan is találkozott Szerafim atyával. Szerafim atyáról egymásnak ellentmondó hírek keringtek a szerzetesi közösségben. Némelyek azzal vádolták, hogy néhány centiméterrel a föld felett jár, mások azzal, hogy kiabál; végül voltak, akik azt mondták róla, hogy az igazi, Szentlélek ihlette sztarec, aki képes arra, hogy hasznos tanácsokat adjon és a szívekben olvasson.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
heszuk01.hlp 64.853 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
heszuk01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
heszuk01.txt 43.669 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.