Kühár Flóris (szerk.): Az ősegyház szentségi élete PPEK szám: 147

Ez a könyv négy összefüggő írásban mutatja be az ősegyház szentségi hitének, élményeinek, szertartásainak gazdag világát. Az itt szereplő művek: Tertulliánnak a keresztségről írt könyve (De baptismo), Jeruzsálemi Szent Cirill beavató (misztagogikus) hitoktatásai (Catecheses mystagogicae) és Szent Ambrus két könyve: a misztériumokról (De mysteriis) és a szentségekről (De sacramentis).
Mivel éppen a szentségek tárgykörében érte főleg a hitújítás óta annyi támadás az Egyház hagyományos hitét, a könyv az egyes művek anyagának behatóbb magyarázatát adja a bevezető tanulmányokban és a jegyzetekben. Ezek a magyarázatok arra valók, hogy a közölt írások annál hathatósabban tárják elénk a történelem folyamában is változatlan igazságot. Az igazság pedig a szentségekre vonatkozólag az, hogy ezek, mióta Krisztus Egyházának adta őket az emberek megszentelésére, járulékos szertartásaikban változásokon mentek ugyan át, de lényegük változatlan maradt. A lényeg pedig a Krisztustól alapított szentségi jel áltat közölt kegyelmi élet.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
oesznt01.hlp 299.979 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
oesznt01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
oesznt01.txt 333.498 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.