Ágotha Tivadar: Megalkuvás nélkül PPEK szám: 125

1952-ben a veszprémi püspöki szeminárium spirituálisát és öt kispapját letartóztatta a kommunista diktatúra. Közölük egyike a szerző, Ágotha Tivadar, akkor másodéves teológus, aki ebben a könyvben a letartóztatásáról, az ÁVÓ-ról, a vizsgálati fogságáról (a Markóban), a tárgyalásáról, a márianosztrai börtönéletről és a várpalotai „K.Ö.M.I.”-bányában embertelen körülmények között eltöltött éveiről nyújt hiteles tájékoztatást a börtönben írt és kicsempészett jegyzetei alapján.
Gyulay Endre szeged-csanádi megyéspüspök így nyilatkozott a műről: „Valóban tényfeltáró és lebilincselő olvasmánynak találtam. A szemtanú visszaemlékezése szinte dokumentumjelleggel bír. Több hasonló témával foglalkozó könyv volt a kezemben, de ennyire életszerű és az eseményeket lefolyásuk precíz leírásában, valamint történelmi hűségében bemutató művel még nem találkoztam. Szeretném, ha valóban Magyarországon nyomtatásban mindaz kézhez vehetné, aki kíváncsi akár az akkori egyházüldözésre, akár az akkori módszerekre, akár Major Kálmán volt spirituális csodálatos egyéniségére.”

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
agotha01.hlp 552.384 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
agotha01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
agotha01.txt 800.025 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.