Felnőtt keresztelés, elsőáldozás, bérmálkozás

– aki már elmúlt 18 éves és szeretne megkeresztelkedni, elsőáldozáshoz járulni, bérmálkozni, az jelentkezzen Pető Gábor plébános atyánál személyesen a fogadóórák valamelyikében.

– akik még nem töltötték be 18. életévüket (de már nem általános iskolások), és szeretnének megkeresztelkedni, elsőáldozáshoz járulni, bérmálkozni, azoknak előbb a plébániai ifjúsági hittanra kell járniuk. Jelentkezés Pető Gábor plébános atyánál személyesen a fogadóórák valamelyikében.

– akik már legalább az általános iskola első osztályos tanulói, de még nem töltötték be 14. életévüket, azoknak iskolai hittanra kell járniuk, és hitoktatójuknál kell jelentkezni, ha szeretnének megkeresztelkedni és elsőáldozáshoz járulni (bérmálkozás ebben a korban még nem lehetséges). Akik az iskolában erkölcstanra járnak, azoknak az első lehetséges alkalommal át kell jelentkezniük katolikus hittanra, és csak utána kezdhetik meg a felkészülést a szentségek felvételére. Az nem lehetséges, hogy egy gyermek az iskolában erkölcstanra jár, közben meg készül a keresztségre, elsőáldozásra! Az iskolai hitoktatás az alap. Azt nem lehet kihagyni.