NEK2020 – Elhalasztás

Kedves Testvérek!

Ahogy többen már olvashattátok, az idei évre a kialakult helyzet miatt a NEK2020 elmarad, 2021 szeptemberében kerül megtartásra. Csoportunk 347 tagot számlál a mai napon!

Részletes levelet küldöm.


“Tisztelt Résztvevő!
Ferenc pápa a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Pápai Bizottságával, valamint a katolikus világesemény szervezőivel egyeztetve, – tekintettel az egészségügyi krízisre és annak következményeire – úgy döntött, hogy egy évvel elhalasztja a 2020 szeptemberére tervezett budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A Szentszék az utazási nehézségek és a gyülekezési korlátozások miatt hasonló döntést hozott a családok világtalálkozójával kapcsolatban is, amelyet 2021 júniusában tartottak volna Rómában. A 2022-es lisszaboni ifjúsági világtalálkozót is a tervezett időponthoz képest, egy évvel később, 2023 augusztusában tartják meg. 
A NEK Általános Titkársága, együttműködésben a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságával mindent megtesz annak érdekében, hogy az eredeti terveknek megfelelően kerüljön megrendezésre a kongresszus 2021. szeptemberében. A várhatóan 14 napon belül megküldendő további tájékoztatásig (beleértve a befizetett regisztrációs díjakkal kapcsolatos részleteket) szíves türelmét kérjük.
Üdvözlettel:
Mohos Gábor
esztergom-budapesti segédpüspök
a NEK püspök felelőse”