Kovács István Péter akolitus jelölt bemutatkozása

Az elmúlt hónapokban már bemutatkozott néhány akolitus jelöltünk. A mostani beszélgetésben Kovács István Péter jelölt volt a társam.

Lauer Tamás: Miért jelentkeztél az akolitus képzésre?
Kovács István Péter: Szeretem az egyházközösségünk, élő és fejlődő, sokszínű és életvidám, örömmel indulunk el minden vasárnap a Szentmisére. Nagyon régóta kerestem azt a módot, hogyan lehetek aktívabb tagja közösségünknek. Egy kellemes, kötetlen beszélgetésünk során Görbe Atyával, szóba került az Akolitus képzés, mint egyházi szolgálat. Tudtam, hogy ott a helyem, részese kell, hogy legyek. Akkor azonban még nem jelentkeztem. Több mint egy év után, egy nyár közepi, vasárnap reggeli szentmisén megkért Görbe Atya, hogy legyek a segítségére, ministráljak. Abban a pillanatban minden megvilágosodott bennem, a szentmise végére (mondhatjuk, hogy a szentlélek sugallatára) már tudtam, hogy szeptemberben Vácott leszek a felvételi elbeszélgetésen; tudtam, hogy februárban az első alkalommal Máriabesnyőn leszek és biztos vagyok benne az idei évi Lektorrá avatás után, jövő évben Akolitusi avatásom megtörténik.
LT: Milyen volt számodra a felvételi?
KIP: Meghívást kaptunk Vácra a Püspöki Palotába, ahol egy elbeszélgetés során ismertették, hogy milyen alkalmakból áll a képzés, megismertük a szervezőket, bemutatásra került, hogy mire számítsunk az elkövetkező két évben, illetve milyen felelősséggel jár az Atolitusi szolgálat. Már ott többen barátságot kötöttünk.
LT: Családod mit szólt a jelentkezéshez?
KIP: Családom nagyon örült, teljes mértékben támogatnak, mellettem állnak, büszkék rá, hogy elkezdtem a szolgálatot és aktívan (ki)kérdeznek az egyes alkalmak legapróbb részletéről is.
LT: Munkahelyeden tudják mire válalkoztál?
KIP: Több kollégámmal megosztottam az élményeim, örülnek neki, érdeklődve hallgatják, amikor elmesélem, hogy miről is szól egy-egy alkalom, egyik kollégám meg is látogatta templomunkat egyik alkalommal rábeszélésemre.
LT: Milyen volt az első két alkalom?
KIP: Minden várakozásom felülmúlta. Akolitus jelölt társaim igazán kiváló emberek, nagyon élvezetes, tartalmas beszélgetéseink vannak, többük szónoki beszédeit öröm hallgatni.
A képzést Turai János atya fogja össze több paptársával és már felavatott Akolitusokkal. Szervezett és jól felépített sorozatban veszünk részt, nagyon várom már a jövőbeli alkalmakat is.
Az első alkalom fő témája az Imádság volt. Klarissza nővér és Pádár Éva előadásai az ima milyenségéről, minőségéről, módjáról, mennyiségéről bámulatosan szép, tanulságos és magával ragadó volt.
Második alkalom központi témája a Biblia volt, Dr Kocsis Imre vezetésével betekintést nyertünk a keletkezésébe, megismertük a felépítését, fő üzenetét. Bámulatos volt mind a két napon hallgatni.
Az előadók kiemelkedően elhivatottak, lelkiismeretesen osztják meg velünk tudásuk és tapasztalatuk. Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy idén jelentkezzen Akolitusnak, illetve lelkigyakorlatra Máriabesnyőre.
LT: Köszönöm a beszélgetést!
Tdk