Egyszerűen: Köszönjük!

Levente 2003. május 23-án született és pontosan 15 év múlva 2018. május 23-án acut lymphoid leukémiát állapítottak meg nála. Nem tudtuk elhinni, de sajnos ezzel a betegséggel kell megküzdenünk.
Azonnal elkezdték a kezelését, miközben elfogytak az izmai, mélyvénás trombózisa lett, a vese és máj funkciói le­rom­lot­tak, majd bakteriális fertőzés követ­kez­té­ben leállították a kezelését egy kis időre. Nem tudott az ágyban megmozdulni sem, ennek következtében felfekvés alakult ki nála.

Amikor a vérkép értékei elfogadhatók lettek folytatódott a terápia. Az izomgyengeség miatt tolószékbe ke­rült, ahonnan sikerült kiszállnia sok tornával és étrend kiegészítővel. Levi megtanult újra járni.
Jelenleg a 3. protokoll kezelése tart és a szervezete jól reagál a betegségre irányuló te­rápiákra. Sajnos egy-egy mel­lékhatás mindig jelentkezik nála, amit rögtön kezelünk.
Fegyelmezetten, felnőtteket meghazudtoló higgadtsággal vi­­seli és meg­ér­tően veszi tudomásul a ke­ze­léssel járó nehézségeket. Sokszor Ő ad nekünk erőt. Tudom, hogy Ő is érzi annak a sok embernek a támogatását és értünk elmondott imáját, akik mellénk álltak a betegségben.
A kórházban kaptunk egy gyöngyfűző csomagot, amit szülők által alapított Érintettek Egyesülete támogatása működtet. Ebben a tasakban van az Érintettek Lánca fonala, minden szúrás, műtét és képalkotó vizsgálat után a bátorságukért a gye­re­kek kapnak egy-­egy gyöngy­sze­met. A gyöngyök segítségével el tudják mesélni a történetüket. Az Érintettek lánca össze is köti a gyermekeket. De minden gyermeknek saját, egyedi lánca lesz és saját Hős története.
A mi történetünk is sajátos és egyedi. A gyöngyök a gyógyulás útját jelentik, csillogásuk és szépségük a gyógyulás felé vezető utat jelölik. Számunkra a rokonok, barátok, ismerősök és a rengeteg ismeretlen, akik önzetlenül segítettetek lélekben, fizikailag és anyagilag: Ők, Ti, Önök is egyenként egy-egy gyöngyszem a gyógyulásunk útján. A remény gyöngyszemei.
Nagyon hosszú az út a gyógyulásig, amiért rengeteg sok gyöngyünk lesz. Szívünk szerint minden segítőnknek nyújtanánk egy gyöngyöt, ahogyan Ők, Ti, Önök is segítséget nyújtottak nekünk. Hiába lesz sok gyöngyünk, nem lenne elég arra, hogy minden segítséget nyújtónak adjunk egyet. Így ez a lánc a betegség által, a gyógyulás útján minket is összeköt, és mindig tudni fogjuk, hogy van remény és nem vagyunk egyedül.
Szeretnénk megköszönni mindenkinek a segítségét, akik közvetve vagy közvetlenül segítségünkre siettek. A nevét adó ill., név nélküli támogatóinknak és adományozóinknak. A Katolikus Karitász Országos Központjának, akik a LAK6 prog­ram által jelentős összeggel támogatták az építkezést. Hálásak vagyunk a szá­munk­ra le­he­tet­­len kivi­te­le­zésében; hogy Le­ven­té­nek külön szobája legyen. Görbe József atya lelki támogatásáért, a Kistarcsai Karitász fáradhatatlan, lehetetlent nem is­me­rő önkénteseinek, az épí­tés­vezető kitartásáért az épít­kezés közben felmerülő ne­héz­ségeket leküzdve, a mun­­kafolyamatok összehan­golásáért. Kö­szönet az építkezésen vég­zett sok-sok önkéntes munkáért, azon sok embernek, akiket név szerint nem is tudok felsorolni.
Az értünk mondott imák sokasága, a nekünk drukkoló emberek jókívánságai a gyógyulás útján végig kísérnek minket.
Érezzük a támogatást és ez sok erőt ad ahhoz, hogy kitartsunk a küzdelemben!
Egyszerűen: KÖSZÖNJÜK!
Popovicsné Csaja Szilvia
A segítők kérésére a nevüket nem közöltük a cikkben. A Szerk.

A projekt képeit itt tekintheti meg.