Hirdetések Urunk mennybemenetelének vasárnapján (május 24.)

  • Jövő héten hétfőn, szerdán és pénteken este 6-kor tartunk szentmisét, csütörtökön este 6-kor pedig igeliturgiát. Ezeken a napokon a szertartások előtt fél órával májusi litániát
  • A szentmiséken a maszk viselése és a 1,5 méteres távolságtartás, valamint belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező. A 65 évnél idősebbeknek, illetve a betegség miatt
    veszélyeztetetteknek, vagy akiknek a családjában ilyen valaki él, a vasárnapi szentmiséken nem kötelező a részvétel. A távolmaradók kedvéért a fél 11-es nagymisét most és jövő vasárnap még közvetítjük.
  • Idősebb testvéreinket a vasárnapi szentmisék után kérésre felkeressük otthonukban és megáldoztatjuk. Az ilyen igényeket név, pontos cím és telefonszám megadásával a sekrestyében kérjük jelezni.

Kedves testvérek!

A szentmisék rendje több-kevésbé visszaáll a megszokott mederbe, néhány fontos dologra szeretném külön is felhívni a figyelmet.

A templomba való belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. Erre azért van szükség, hogy a megfogott tárgyakon se hagyjunk vírust, ami az utánunk következő testvérünk kezére rákerülhet. Ehhez a szenteltvíztartókra kihelyezünk 1-1 fertőtlenítőszert, de ha hoztok magatokkal ilyet, azt is lehet használni.

A maszk viselése kötelező. Ezzel nem magunkat védjük, hanem az esetlegesen bennünk lévő vírustól másokat. Pontosabban azt próbáljuk minimalizálni, hogy a levegőbe kerüljenek a vírusok.

A távolságtartás is előírás. Ehhez azt kérjük, hogy minden második padot hagyjuk üresen. Az együtt élő családok természetesen ülhetnek egy padba. Ha egy padba 1-2 ember ül és ők együtt vannak, akkor ők üljenek a pad egyik végébe. Egy másik egyedül érkező ilyen esetben leülhet a pad másik végébe. A padsorok mögött is csak annyian állhatnak, hogy a kellő távolság meglegyen köztük. Amint így megtelik a templom, a további érkezőket megkérjük, hogy a templomon kívül helyezkedjenek el. A külső hangszóró ki lesz téve az ő részükre.

Áldozáshoz padonként vonuljunk ki, felváltva a két oldalról. Mindig várjuk meg, míg az előző áldozók visszamennek a helyükre, a soron következő padból csak akkor induljunk el. Ha több áldoztató is van, akkor ő a templom hátsó részében fog áldoztatni, beleértve az utolsó néhány padot is.

Atya a misék előtt gyóntatni fog. A gyóntatószékben különösen fontos a maszk viselése, hogy az utánunk jövőnek se hagyjunk vírust a levegőben. A gyóntatószék két fülkéjét felváltva használjuk, aki kijön az egyikből, az annak a fülkének az ajtaját hagyja nyitva, hogy szellőzzön, a következő gyónó mindig a másik fülkébe menjen be.

Csicsiri Ferenc világi elnök