Hirdetések húsvét 4. vasárnapján (május 3.)

 • Babba MáriaPüspök atya 2020. június 30-án 10 órakor a Püspöki Palotába, felvételi elbeszélgetésre várja azon fiatalokat, akik elhivatottságot éreznek a papi hivatás, a papi szolgálat iránt. Kéri, hogy 2020. június 15-ig postai úton küldjék meg a következő dokumentumokat: kézzel írt önéletrajz, felvételi kérelem, nagyalakú keresztlevél, a szülők házasságlevele, plébánosi vagy lelki vezetői ajánlás, valamint az érettségi bizonyítványról, felsőfokú diplomáról készült fénymásolat.
 • Püspök atya rendelkezései (külön lapon): Vasárnap csak áldoztatás az online mise után délig. Hétköznapokon (H-Sze-P-Szo) szentmise 18 órakor 20-30 fővel.

 • Szeretettel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat. Május estéin a Loretói litániával köszöntjük égi Édesanyánkat. Ezt otthonaikban is megtehetjük. (Vasárnap mise előtt a templomban élőben imádkozzuk 10.15-10.25 között.
 • Továbbra is lehet kérni miseszándékot. Hétfőtől szombatig 18 órakor mutatunk be szentmisét a szándékokért. kistarcsa@communio.hu címen lehet jelezni a kéréseket. (A miseszándékra szánt összeget a plébánia számlájára lehetséges utalni. Egyházközségünk számlaszáma: PÁTRIA Takarékszövetkezet 65100235-14100141. De e nélkül is imádkozunk minden miseszándékért.)
 • A jövő héten, a vasárnapi szentmisén gitározni, zongorázni és énekelni fog két Attila. Dolhai Attila és Lambert Attila. Kapcsolódjatok be Ti is az énekekbe otthonaitokban.
 • A Duna Televízió készített riportot a plébánossal és a diakónussal, valamint felvételeket a vasárnapi miséről. Megtekinthető a plébánia honlapján.
 • Megjelent az Olvasó májusi száma. Letölthető a plébánia honlapjáról. http://kistarcsa.plebania.hu/ujsag/2020/olvaso_2020_05.pdf  Aki tud olyan személyről, aki nem tud interneten hozzájutni az újsághoz, és szeretne nyomtatott példányt kapni, kérjük, jelezze lakcímének megadásával és eljuttatjuk hozzá a nyomtatott újságot.
 • A Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Óvoda, beiskolázást hirdet: 5., 6. és 7. évfolyamokra. Jelentkezési határidő május 15. Részletek az iskola honlapján találhatók. www.szimre.hu
 • A járványhelyzetre való tekintettel a Karitász csoportunk rendkívüli adománygyűjtést indít. Az elkövetkező pár napban várjuk a pénzbeli adományokat, amelyekből mi fogunk tartós élelmiszereket vásárolni a jövő hét végén. Az adományozást elsősorban utalással kérjük teljesíteni, illetve ha valaki ezt nem tudja megoldani, akkor borítékban bedobva a plébánia postaládájába.irodai órában a plébániára vagy mise előtt a sekrestyében adhatja le. Mindkét esetben kérjük ráírni, hogy Karitász adomány.
 • 1+1% felajánlás. Kérjük, támogassa a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát adója egyházi 1%-ával! Egyházunk technikai száma: 0011. A másik 1%-kal kérjük, támogassa egyházközségi alapítványunkat: Kistarcsai-Nagytarcsai Római Katolikus Egyházközségért Alapítvány. Adószáma: 18270284–1–13.

***

Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoportunk felhívása

Kedves Testvérek!
A kialakult járványhelyzetben most különösen fontos, hogy segíteni tudjunk azokon a rászoruló családokon és időseken, akik mélyszegénységben élnek, akik nem rendelkeznek tartalékokkal, vagy akik munkájuk elvesztése miatt megélhetési krízishelyzetbe kerültek. Sajnos a húsvét előtti tartós élelmiszergyűjtést félbeszakította a templomokban bevezetett korlátozás, a járvány miatt a tervezett jótékonysági bálunkat sem tarthattuk meg, ami a fő bevételi forrásunk, ezért most szeretnénk segítségért fordulni Hozzátok!

Pénzadományt szeretnénk gyűjteni, amit a következő pár napban az Egyházközség bankszámlájára átutalással tudtok eljuttatni. Fontos, hogy a megjegyzés rovatban tüntessétek fel: KARITÁSZ – ADOMÁNY.

Kérjük segítsetek, ki-ki lehetőségéhez mérten ajánlja fel adományát!

Az utaláshoz szükséges adatok:
Római Katolikus Egyházközség Kistarcsa
65100235-14100141 (PÁTRIA Takarékszövetkezet)
Megjegyzés: KARITÁSZ – ADOMÁNY

A felajánlásokból tartós élelmiszereket vásárlunk, a jövő hét folyamán, amit eljuttatunk Kistarcsán élő rászoruló családoknak és idős embereknek.
Kérjük azokat, akik megtehetik, segítsenek, hogy segíthessünk!
Hálás szívvel köszönjük, Isten áldja meg nagylelkűségeteket!

Üdvözlettel: Csicsiri Kriszta

***

PÜSPÖKI RENDELKEZÉS JÁRVÁNY HELYZETBEN

Templomaink nyitva lehetnek, kötelező a kézfertőtlenítés a bejáratnál. Legyenek rendszeresen fertőtlenítve a kilincsek és a padok!

Nyilvános vasárnapi szentmisék hívek részvételével csak szabad téren tarthatók, amelyen csak 65 év alattiak vehetnek részt. Ahol szabadtéri mise nem lehetséges, a közvetített, nép nélkül bemutatott szentmise után a templomban vagy a templom előtt lehet áldoztatni.
+ Kistarcsán május 3-án már lehetséges a szentáldozás vasárnap az online misén való részvétel után a déli 12 óráig várjuk az áldozni vágyókat a templom kapujában.

Továbbra is érvényben van a MKPK március 17-én kelt rendelkezése, miszerint a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól felmentést ad.

Hétköznapi szentmisék tarthatók templomban, padonként egy ember üljön, ne közvetlen egymás mögött üljenek, használjanak szájmaszkot, és csendes mise legyen. Szintén csak 65 év alattiak vehetnek részt.
+ Kistarcsán 20-30 fő vehet részt a hétköznapi szentmisén. Korábbi tapasztalataink alapján ennyien szoktunk lenni. Várjuk a testvéreket hétfőn, szerdán, pénteken és szombaton 18 órakor kezdődő szentmisére.

Mind vasárnap, mind hétköznap a 65 év fölötti atyáknak nem kötelező nyilvános szentmisét tartani. Amennyiben mégis miséznek, diakónus, akolitusok, vagy alkalmilag megbízott áldoztatók áldoztassanak. A békeköszöntésnél a kézfogás továbbra sem lehetséges. Csak kézbe áldozás lehetséges (egy szín alatt). Áldoztatás előtt és után fertőtlenítse a kezét az áldoztató. Perselyezés csak a mise végén (kosárba, illetve akár a banki átutalás előnyben részesítése, ha lehetséges).

Igeliturgiák ugyanilyen feltételek mellett tarthatók.

Gyóntatás lehetséges, de nem gyóntatószékben, 2 m távolság megtartásával.

Az esküvőket lehetőség szerint tegyék át későbbi időpontra. Ha nem lehetséges, az óvintézkedések maximális megtartásával ünnepeljék.

Keresztelés, amennyiben a kiszolgáltatása szükséges, úgy történjen szűk körben (szülők és keresztszülők jelenléte), betartva a higiéniai előírásokat.

Háznál betegellátás csak halálveszély esetében megengedett.

Temetéseknél továbbra is a szabadtéri ravatalozót részesítsük előnyben.

Ahol nagyobb a járványveszély, a plébános a helyi viszonyokra való tekintettel további korlátozásokat vezethet be.

Mindenben kövessük a hatóságok járványügyi előírásait!

Vác, 2020. május 1.

Marton Zsolt váci megyéspüspök

Miseszándékok

 1. május 1. péntek 18 óra

ÉLŐ PÁLÉRT és családjáért (1.)

 1. május 2. szombat 18 óra

Papi és szerzetesi hivatásokért és a hivatásban élőkért. A rózsafüzér társulat, élő és elhunyt tagjaiért.

____________________________________________________________

 1. MÁJUS 3. HÚSVÉT 4. VASÁRNAPJA 10.30 (utána áldoztatás 12 óráig a templom kapujában)

Az idén érettségizőkért _________________________________________

____________________________________________________________

május 4. hétfő 18 (20-30 fő vehet részt rajta a templomban)

ÉLŐ PÁLÉRT és családjáért (2.)

____________________________________________________________

____________________________________________________________

május 6. Szerda 18 (20-30 fő vehet részt rajta a templomban)

ÉLŐ PÁLÉRT és családjáért (3.)

____________________________________________________________

____________________________________________________________

május 8. péntek 18 (20-30 fő vehet részt rajta a templomban)

ÉLŐ PÁLÉRT és családjáért (4.)

____________________________________________________________

____________________________________________________________