Karitász hírek

Adventi koszorú

Adventi koszorú

Csoportunk a kezdetektől havi rendszerességgel tartja a megbeszéléseit. Minden évben folyamatosan fris­­­sül a rászoruló családok listája és ennek megfelelően osztjuk az élelmiszer csomagokat húsvét és karácsony előtt.
Az elmúlt évben hét család kapott tűzifát télire. Szeptemberben iskolakezdéshez 33 családnak juttattunk Erzsébet utalványt a gyerek lét­szá­mok­nak megfelelően. Szabolcsból idén is vásároltunk almát és minden kis- és nagycsaládunknak kiszállítottuk.
Adventben megtartottuk a szentmisék után a Jótékonysági vásárunkat. Szinte minden adventi csütörtök és péntek estén készítettük a koszorúkat, díszeket. Nagyon hálásak vagyunk a híveknek, kedves testvéreknek, hogy az utolsó koszorúig, mindent megvásároltak, ezzel segítve az adományozást.

Adventi koszorú

Adventi koszorú

Hagyományt teremtettünk abban, hogy karácsony előtt kiválasztva egy családot, személyes ajándékot gyűjtöt­tünk. Az ajándék átadására plébános atyánk ment el a betlehemező gyermekekkel és ünnepélyes körülmények között adták át a meglepetéseket.
Az elmúlt évben nagyobb mennyiségű pelenkát kaptunk a Hyginettől, melyből nem csak a kistarcsai kismamák kaptak, hanem a környékbeli karitász csoportoknak is juttatunk.
Kohajda Péter jóvoltából, több alkalommal hurkát, disznósajtot, töpörtyűt tudtunk adni a rászoruló csa­lá­dok­nak.
Sok segítséget kapunk a helyi zöld­ségestől, aki rendezvényeinket is támogatja.

Adventi koszorú

Adventi koszorú

Karácsony előtt, közel kétezer darab tojást is szét tudtunk osztani. Mire e sorok megjelennek, túl leszünk az éves jótékonysági bálunkon, amely igen nagy szervezést és sok segítő kezet kíván. Ennek a bálnak a bevétele adja a költségvetésünk alapját.
Nyáron a táborokban támogatjuk a nehezebb helyzetben lévő családok gyer­mekeit.
Többen ruhaadományokkal is meg­keresnek, melyeket igyekszünk eljuttatni a családokhoz.
Az egyéni megkereséseknek is igyekszünk eleget tenni és lehetőségeink szerint segíteni, a betegeket gyógyszerrel, a munka nélkül lévőket munkalehetőség kereséssel.
A városban lakó roma családok is rendszeres támogatásban részesülnek.
A felsorolás nem teljes, több kis­tar­csai vállalkozó és lakos alkalomszerű támogatással segíti a mun­kán­kat.
adventi_koszorukNagyon jó így év elején visszatekinteni az elmúlt évre, de nem vagyunk elégedettek!
Rengeteg lehetőség lenne, amivel még hatékonyabban lehetne támogatni a családokat. Sok olyan dolog van, amit meg lehetne valósítani, de nincs hozzá kapacitásunk. A karitász csoportban jelenleg 13 fő dolgozik, ebből két férfi.
Ha többen lennénk, több családnak tudnánk segíteni, több lehetőséggel tudnánk élni.
Reméljük Görbe atya felhívására, többek meghallják szívükben a hívó szót és csatlakoznak a most alakuló munkacsoportok valamelyikéhez!
Kísérjék figyelemmel a „Kommunikációs asztal” üzeneteit, és ha jó ötletük van, például a karitásszal kap­cso­latban, jöjjenek, mondják el, segít­se­nek megvalósítani!
Minden segítő kéznek örülünk és hálásak vagyunk!
Találkozónk a hónap első keddjén este 6 órakor van a plébánia alagsori termében.
A Krisztusi-szeretet az embertársaink felé forduló szolgáló szeretetben mutatkozik meg.

Kép és szöveg: Méhes Zsuzsanna