24 órás szentségimádás a kórházban + időbeosztás

Irgalmasság Éve 2016

Irgalmasság Éve 2016

Ferenc pápa december 8-án, a Szeplőtelen fogantatás ünnepén, fogja megnyitni az „Irgalmasság Évét”, ezért ebből az alkalomból egy 24 órás szentségimádást tervezünk a Flór Ferenc Kórházban.
A kórházi vezetéstől mindennemű támogatást megkapott ez a kezdeményezés.
A hívek talán emlékeznek arra, hogy kórházunk olyan időszakban épült, amikor Isten létét intézményesen kérdőjelezték meg, ezért sajnos, azóta sincsen kórházi kápolnánk. Az elmúlt 28 évben minden szombaton délelőtt a nagy tanácsterem egy óra hosszára átalakult miséző hellyé. A 840 ágyas kórházban körülbelül 35-40 beteg járul hetente szentségekhez, a többi 800 beteggel pedig csak beszélgetni, jobb esetben mély beszélgetni tudunk. A Flór Ferenc Kórház nagy tanácstermében most az Oltáriszentség 24 órán keresztül elérhetővé válik a kórházi dolgozók és a betegek részére. Nagy vágyunk, hogy ebben a 24 órában mindenkit meg tudjunk szólítani, és ha szeretné, akkor egy kis időre elkísérhessük az Oltáriszentség közelébe.

24 órás szentségimádás órabeosztása

24 órás szentségimádás órabeosztása

A szentségimádás december 7-én 10 órakor egy szentmisével kezdődik és december 8-án 10 órakor szintén szentmisével ér véget. A két szentmise között a környező plébániák közösségei fognak imaórákat, énekes elmélkedéseket és különböző témájú áhítatokat tartani.
A nap programja és részletes órabeosztása hamarosan minden plébánia hirdető táblájára kikerül.
Nagyon kérném a testvéreket, hogy:
• imádkozzanak azért, hogy ezekben a lelkileg megterhelt időszakokban a betegek és a személyzet is meghallhassa a Jóisten hívó szavát,
• ha úgy érzik, hogy a Lélek indítja egy kis csöndes imára, akkor jöjjenek a nap bármely szakában és támogassák meg a nagy kórházi térnek a beimádkozását.
Nagyon bízom abban, hogy azáltal, hogy az Oltáriszentség egy teljes napon keresztül ott lesz velünk és köztünk, attól a naptól kezdve teljesen más lelkülettel fogunk ebbe az intézménybe gyógyulni, látogatni és dolgozni is járni.
Egyénileg és közösségileg is várunk mindenkit nagy szeretettel:
A kórházi lelkigondozók