Farsangi örömök

Farsang Nagytarcsán 2015

Farsang Nagytarcsán 2015

A tavalyi, jól sikerült családi farsang tapasztalatai alapján úgy döntöttünk, hogy ez évben is farsangolunk. Február 13-án, péntek délutánján a szervezők hangulatos farsangi díszítést varázsoltak a községi Táncsics Mihály művelődési ház nagytermébe. Az asszonyok, családanyák rövid idő alatt az otthonról hozott vendégváró terítékkel halmozták el az asztalokat. Eközben szép számmal gyűltünk össze felnőttek, fiatalok vegyesen.

A farsangot Görbe József plébános atya nyitotta meg. Felhívta mindannyiunk figyelmét az összetartozásunk fontosságára, és arra, hogy ennek erősítése nem magától működő folyamat. Ahhoz, hogy közösségünk erősödhessen, gyarapodhasson, mindannyiunknak szeretettel figyelnünk kell egymásra.

Somlai József atya sajnos egészségi állapota miatt nem tudott jelen lenni körünkben.

A köszöntő és buzdító szavak után a gyerekek jelmezbemutatója következett nagy örömet okozva mindenkinek.

A felnőttek régi ismerősökkel beszélgethettek, vagy éppen újdonsült ismeretségek bontakoztak ki a jó hangulatú együttlét alatt, miközben falatozhattunk a finom salátákból, szendvicsekből, süteményekből.

Mint, ahogy az általában történik az ismétlődő alkalmakon, most is hiányoztak olyanok, akik egy évvel ezelőtt együtt örültek velünk. Ők jó, ha tudják: hiányoztak nekünk! Viszont voltak olyanok, akik most voltak először közöttünk ilyen alkalommal. Ők is jó, ha tudják: örültünk nekik!

Jó volt újból együtt lenni katolikus közösségünkben!

Köszönjük a szervezést és segítséget Rónai Pálné Krisztinának, Krantzné Ágnesnek, Simon Andreának, Mátyás Ilonka hitoktatónak és mindazoknak, akik süteménykészítéssel, vagy egyéb segítségükkel hozzájárultak farsangi összejövetelünk megtartásához, valamint köszönjük Nagytarcsa Község Önkormányzatának a művelődési ház használatát.

Farkas István
fotó: Mizer Zsolt – További képek a nagytarcsai egyházközség honlapján