Kismarosi ifis hétvége

Ifis hétvége

Ifis hétvége

Szervező oldalról:
Szeptemberben a hitoktatók és Gör­be József atya összehívták azokat a fiatalokat, akik az első nyári hittanos táborokban ott voltak és mostanra 18 évesek is elmúltak. Mivel nagyon sok­felé járnak iskolába, vannak, akik már dolgoznak is, egyre kevesebb lehetőségük van arra, hogy találkozzanak egymással. Felmerült az igény, hogy egy csapatépítő hétvégét töltsünk el közösen, ahol jobban megismerhetik egymást és minket is, akik a jövőben a csoportot „koordináljuk”, programokat szervezünk nekik.

Ifis hétvége

Ifis hétvége

József atya segítségével Kismaroson, a Ciszterci Nővéreknél tölthettünk el két, rendkívül eseménydús napot, melyek egy részében az atya is velünk tartott, együtt játszott a csapattal és megosztotta velünk gondolatait az elfogadásról, közösségről. Igyekeztünk sok-sok olyan programot, játékot kitalálni, melyek segítségével egy kicsit összekovácsolódnak a fiatalok, megnyílnak egymás felé és jól érzik magukat.

Ifis hétvége

Ifis hétvége

Az ismerkedős, beszélgetős, „problémamegoldós” játékokon át, a fantáziájukat megmozgató, szívószálas festésen keresztül, eljutottunk egészen odáig, hogy „vakon” megbíz­zanak egymásban és végül, mind a 21-en egyszerre szaladjanak át egy óri­ási ugráló kötél alatt, anélkül, hogy bár­ki beleakadna. Nagyon jó volt meg­tapasztalni, hogy bíztak, hittek ben­nünk és bármilyen, elsőre akár furcsának tűnő feladatban is, szívesen, vidáman vettek részt. Jó volt hallani, olvasni a sok pozitív visszajelzést, amit tőlük kaptunk.

Vak-foci

Vak-foci

A következőkben legalább havonta egyszer összejövünk a plébánián és különböző játékokban, beszélgetésekben, elmélkedésekben veszünk részt, hogy folytassuk azt, amit Kismaroson elkezdtünk. Ha minden jól megy közösen fogunk sportolni is minden héten, csütörtökön, 20 órától a Simándy József Általános Iskola tornatermében. Nagyon bizakodóak vagyunk és reméljük, hogy azok is csatlakozni fognak a közösséghez, akik nem tudtak velünk lenni ezen a hétvégén.
Várunk mindenkit szeretettel! (A és M)

Tojás teszt

Tojás teszt

A „másik oldal” beszámolója a hétvégéről
Egy festői helyen, Kismaroson töltöttünk együtt egy csodálatos hétvégét. Napközben közös játékokon, beszélgetéseken vettük részt, és élveztük, hogy újra gyerekek lehettünk, miközben rengeteget nevettünk és jobban megismertük egymást. Persze mozogni sem felejtettünk el, mert a bekötött szemű focizás volt a szombat délután egyik fénypontja. Este miután minden csapat törés biztos „tojásrepülőt” épített, együtt társasjátékoztunk és beszélgettünk.
Másnap is sokat beszélgettünk, de aztán elérkezett a délután, amikor min­denki elszomorodott, mert kevés volt nekünk a két nap. És persze remek vezetőinkről sem szabad megfeledkeznünk, Anitáról és Mátéról, akiknek ezúton is szeretnénk megköszöni a sok energiát és türelmet, és reméljük még sok ilyen hétvégét tölt­hetünk együtt!
Fotó: (A és M)