Karitász bál – 2014

Karitász bál

Karitász bál

Idén immár negyedik alkalommal került megrendezésre az egyházközség és a karitász csoport közös jótékonysági bálja. Nem mondhatjuk, hogy a szervezés nem tartogatott számunkra az utolsó pillanatig izgalmakat; a belépő jegyek nem úgy fogytak mint előző években és sajnos egyik fel­lépőnk is váratlanul lemondta a sze­replését. Az előkészítő munkában azonban idén sem maradtunk egyedül…! Még a bál napjának délelőttjén is elkelt néhány jegy, így február második szombatjának estéjén ismét sikerült teljesen megtöltenünk a Csiga­házat.

Széles Flóra

Széles Flóra

Közösségünk farsangi ünnepét a nyitó beszédek után Széles Flóra ifjú énekesnő műsora nyitotta.

A vacsora után Oszvald Marika fellépése alapozta meg az est további hangulatát. A művésznő a kitűnően össze­ál­lított repertoár mellett lenyűgöző szín­padi rutinjával kezelte, hogy a technika megpróbált borsot törni a hang­mesterek orra alá és egy fergeteges show műsort varázsolt fellépésével. Az őt búcsúztató vastaps után azon­nal megtelt a tánctér, ahol az éjféli tombolahúzásig nemigen lehetett volna egy tűt sem leejteni.

Oszvald Marika

Oszvald Marika

Az estét egy jótékonysági árverés is színesítette, ahol N. Kustos Margit festő­mű­vész képeiből jó pár talált új gazdára köszönhetően a nagylelkű mecé­ná­sok segíteni akarásának. A mulato­zás hajnali két óra utánig tartott, így talán remélhetjük, hogy idén is sikerült egy jó hangulatú bállal megköszönnünk a közel 170 vendégünk segítő támogatását és azokét is, akik betegség miatt ezen az estén nem lehettek velünk. E helyen is szeretnénk megragadni a lehetőséget, hogy mindenkinek hálásan megköszönjük azt a segítséget, amit belépő vagy támogatói jegy vásárlásával, tombola felajánlásával, fest­mény licitjével vagy munkájával nyúj­tott a helyi karitász csoport számára. A tavalyi évhez hasonló mértékű támogatás lehetővé teszi számunkra, hogy 2014-ben is legalább az előző évhez hasonló gyakorisággal látogathassuk meg azt a több mint 60 egyedülálló testvérünket, illetve nehéz sorsú családunkat, akikhez eljuttatjuk a kistarcsai római katolikus egyházközség minden tagjának törődő szeretetét. Ez a mi felelősségteljes feladatunk, amihez az évközi időben is nagy szükségünk lenne további segítő kezekre. S hogy a karitász csoportnak mi­re is van szüksége? Ezt patrónánk, Kalkuttai Teréz anya fogalmazta meg örökérvényűen:

Nem akarom, hogy önök nekem ad­ják gazdagságukat. Nem akarom, hogy nekem adják a fölöslegüket. A sze­gényeknek nincs szük­ségük az önök szánalmára, sem az önök együttérzésére. A szeretetükre és a jóságukra van szükségük. Leginkább az hiányzik a szegényeknek, hogy szükségesnek érezzék magukat, hogy szeretve érezzék magukat. A szegénység által rájuk kényszerített számkivetettség állapota elkeseríti őket. Min­den­féle betegségre léteznek gyógy­sze­rek, kezelések. De amikor az ember nem­kívánatos, amikor nincsenek körülötte szolgálatkész kezek, sem szerető szívek, akkor nem hiszem, hogy ez a rettenetes betegség valaha is gyógyítható lesz. Addig kell adni, hogy az már fájjon. Éppannyira lehet szenvedni az élelem utáni éhségtől, mint a szeretet utáni éhségtől. Néha könnyebb egy tál rizst adni, mint enyhíteni valaki olyannak a magányát és a kétségbeesését, akit nem szeretnek a saját családjában. A szegényeknek szükségük van rá, hogy elismerjék méltóságukat. Hálásak­nak kell lennünk irántuk, amiért lehe­tővé teszik számunkra, hogy szol­gál­juk őket. A szegények jóval többet ad­nak nekünk, mint amennyit mi adunk nekik.

Lengyel Dávid
(Fotó: Lauer Tamás)

További fényképek itt tekinthetők meg.