Szállásadókat keresünk!

logo1

Szentjánosbogár

Az idei nyáron egy országos szervezésű gyerektábor egyik helyszíne Kistarcsa lesz. A 10-16 év közötti, vallásos gyerekek kistarcsai családoknál fognak megszállni. Az elkövetkező két hétben fel kell mérnünk, hogy összesen hány gyereket tudunk befogadni, hogy aztán ennek ismeretében tudják a szervezők meghirdetni a tábort. A korábbi években nálunk sokkal kisebb faluk is meg tudták oldani 100-150 gyerek elhelyezését, ezért nagyon kérjük a kedves Híveket, minél többen jelentkezzenek szállásadónak, hogy Kistarcsa se maradjon szégyenben.

A gyerekeknek nem feltétlenül szükséges ágyat biztosítani, mert polifoamot és hálózsákot hoznak magukkal. Szabadságot sem kell kivenni miattuk, hiszen reggeltől estig tábori programokon lesznek. A fekvőhelyen kívül mindössze valami egyszerű reggelit, este pedig vacsorát kell nekik adni. Az egyetlen feltétel, hogy legalább két gyereket fogadjanak be egy-egy szálláshelyre.

A tábor június 29-től július 4-ig, vasárnaptól péntekig fog tartani, tehát összesen öt éjszakára kell a gyerekeket befogadni.

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy ezt a tábort nem mi szervezzük, hanem a jezsuita Szentjánosbogár Egyesület, a szokásos egyházközségi táboraink ugyanúgy meg lesznek tartva az idén is, a két dolog tehát teljesen független egymástól.

A mostani Olvasóban kicsit bővebb ismertetőt is olvashatnak. Jelentkezési lapok a hátsó kis asztalon, a hirdetőtáblán és a sekrestyében is találhatók, de jelentkezni elektronikusan is lehet a “bogar.kistarcsa<kukac>gmail.com” mail-címen. A jelentkezési lapokat a sekrestyében vagy a plébánián kérjük leadni. Ne feledjük, hogy a jelentkezési határidő: március 16.

Szent Pál írja a Zsidókhoz írt levelében: Ne feledkezzetek meg a vendégszeretetről, mert általa egyesek tudtukon kívül angyalokat fogadtak be a szállásra.

Előre is köszönjük!