Egyházzenei koncert Nagytarcsán

A Vivace énekkar

A Vivace énekkar

„A szépirodalmi művek a kultúra virágai” (Gárdonyi Géza)

A nagy magyar író gondolata mellett azt hiszem, a következő mondat sem idegen ettől a szellemiségtől: A jó zeneművek is a kultúra virágai. Ez bebizonyosodott 2013. szeptember 14-én délután is a „Nyitott templomok éjszakája” országos rendezvénysorozat keretében, a nagytarcsai Bosco Szent János katolikus templomban megtartott egyházzenei koncerten.

Ebben a kis templomban valószínűleg először zengett ilyen kórus ajkáról az Istent dicsérő ének.

A szakrális zeneművek virágaiból válogatva szép „csokrot” kaptunk ezen a délutánon a kistarcsai plébánia Vivace kórusától.

A koncert kezdéséig zsúfolásig megtelt a kis templom. Somlai József atya köszöntője után Kissné Bozó Sarolta karvezető szakavatott vezényleté­vel a kórusművek csodálatosan hang­zottak a jó akusztikájú templomban. A zenei élmény emelkedettségét fokozta Tomecz Róbert orgona- és Kiss Zoltán harsonajátéka.

A lélekemelő koncertet egy kis „közösségemelő” szeretetvendégség zárta le, melynek létrejöttében közösségünk tagjai vállaltak komoly segítséget.

Az első koncertet remélhetőleg több is fogja követni a későbbiekben.

A Vivace kórus tagjainak és karvezetőjének ezúton is köszönjük a szolgálatát, és mindazok segítségét, akik közreműködtek az alkalom megszervezésében, illetve a vendéglátásban!

Farkas István

Fotó: Süli Roland