Éjszakai keresztút

A keresztút állomásai

A keresztút állomásai

Nagycsütörtökre egy „ifjúsági keresztutat” tervezünk. A cél korcsoport a 16 – 24 év közötti, középiskolai végzéshez közelítő, esetleg tanulmányaikat már befejező vagy még a diploma előtt álló fiatal felnőttjeink. A keresztút a város – templomhoz közeli – külterületén vezetne, indulástól érkezésig nagyjából 3,5 km hosszon. (tervezet, az állomások helyével mellékelten)

A keresztút egy kissé rendhagyó lesz. A hagyományos keresztúti imaszövegeken túl ugyanis azzal próbálnánk meg aktívvá tenni a résztvevőket, hogy az állomásokat vállalók szabadon, egy rövid „elmélkedésben” osztanák meg a többiekkel, hogy nekik mit jelent a húsvét, a krisztusi áldozat, a keresztút adott állomása, hogyan élik meg a hétköznapjaikban a hitüket, milyen kétségekkel, problémákkal élnek, amelyek legyőzésében megtapasztalják a gondviselést, stb.
(A részvételnek azonban egyáltalán nem feltétele az, hogy valaki állomást vállaljon, nem szeretném, ha bárkit a „szerepléstől való félelem” tartana távol!!)

Reményeim szerint a felnőttek nélküli, szabadban, este végzett keresztút a résztvevőket kicsit összehozva, segít megélhetőbbé tenni a kereszthalál, a feltámadás, a megváltás misztériumát.

A terv az, hogy nagycsütörtökön 18.45-kor találkoznánk a templom előtt 19.00-kor indulnánk, és kb. 21.00 órára visszaérnénk a templomhoz. A résztvevők számára pedig nagyon-nagyon ajánlott a téli kiránduló ruha (sapka, több réteg pulóver, vízhatlan kabát, valóban vízhatlan bakancs, vízhatlan – de legalább vastag szövet – nadrág) viselete.

Az előzetes szervezés könnyítése érdekében, kérlek jelezzétek, hogy kiről tudtok, kikre számíthatunk, és esetleg kik vállalnának állomást (és persze kérlek terjesszétek a hírt, a jelölt korosztályban 🙂

A tervvel, útvonallal kapcsolatos észrevételeiteket, ötleteiteket ezúton is kérem a karitasz.kistarcsa@gmail.com email címre küldjétek! Előre is nagyon köszönöm!! (A jelölt útvonalon ma végigmegyek világosban, és sötétben is, hogy mennyire alkalmas, biztonságos.)

Lengyel Dávid