Csak már ne nyafogj…

Sétálgattam a cipőboltban, és nézegettem a fekete, alkalmi cipőket: Magas a sarka.. Lapos a sarka… Béna… Nem jó a mérete… Nem jó a formája… Ezt meg mégis milyen lábra tervezték?.. Ilyen forma nincs is, mi ez itt?… Kihívó… Unalmas… Túl meleg… Túl nyitott… Hátraesek benne… Szorít… ADJATOK EGY JÓ CIPÉSZT, HOZZÁMEGYEK FELESÉGÜL!!!!

Otthon aztán kiborultam, hogy továbbra sincs egyetlen fekete alkalmi cipőm, fehéret meg mégsem vehetek fel másnap az ünnepélyen, fekete szoknyához. Még ezen a napon át kellett mennem egyik szomszédasszonyomhoz néhány dolgot megbeszélni. Mikor elindultam volna haza, szólt, hogy várjak még egy percre.

„Emőke, van itt egy cipő, magamnak vettem, de nekem nem kényelmes. Nem próbálnád fel? Neked adom ajándékba!” Ezzel előhúzott egy szép, fekete, alkalmi cipőt. Az én méretemben. Az én ízlésemnek megfelelőt. Ajándékba.

„Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.” (Zsolt 23,1)

Egész szívvel áldalak!

Egész szívvel áldalak!

Dömötör Emőke: Egész szívvel áldalak! c. könyvéből

A könyv megrendelhető a szerzőnél, aki kéri, ha van hasonló története és szívesen megosztaná, másokkal küldje el neki az alábbi e-mail címre: emoke.domotor@freemail.hu, és névvel vagy név nélkül megjelenteti.

Ára: 500,-Ft + postaköltség

2 thoughts on “Csak már ne nyafogj…

  1. Oszi Eva

    Draga Emőke! Nagy hálával fogadtam válaszod, ami már az olvasásnál nagy nyugalommal és hálával töltött el. Igen hálával és szeretettel, hogy válaszoltál levelemre. A szerdai tanácsodat a böjttel és az imával kapcsolatba elfogadom és betartom, köszönöm. Van egy két barátnőm akik szintén csatlakoznak hozzám-hozzátok. Köszönöm a többi társaidnak, hívőknek az imát és kérlek add át hála teli köszönetemet és üdvözletemet. Mindennapi imámba foglalom a neved. Mert nem is tudod elképzelni, mekkora örömöt, szeretet éreztem amikor megláttam a válaszod. Kérem a Jó Istent, hogy tartson meg erőben, egészségben Téged, családodat és az embereket akik körül vesznek Téged. Nagyon megköszönném, ha van rá mód és időd, néha írnál. Mert úgy érzem az egész napom szebb és könnyebb lesz azzal a tudattal, hogy rám is gondol egy jótét lélek. Még egyszer Köszönöm! Sok-sok ölelés és puszi. ÉVA
    A JÓ ISTEN legyen Veletek!

  2. Oszi Eva

    Drága Emőke. Engedje,hogy bemutatkozzam Évának hívnak Szlovákiából. Nekem már kb. egy éve meg van az Ön könyve, bizony könnyezve olvastam, nagyon tetszett. Ma kezembe fogtam, és elhataroztam, hogy írok Önnek. Én is hívő katolikus vagyok és hiszek a mi Urunkba, de talán amikor baj van elcsüggedek, imádkozom minden nap és őszintén mondom minden nap a rózsafüzért és probálom tényleg teljes átéléssel mondani. Emőke, azért bátorkodtam irni, hogy megkérjem Önt és a hivőket imádkozzanak értem és a családomért, mert nagyon nagy baj van (talán a házunkat is elveszítjük). Kérem a mi Urunkat, minden nap, hogy küldjön valami csodát. Én egyedül neveltem a három fiamat és csak magamra szamíthattam és mindig a JÓ ISTENRE. Köszönöm, hogy meghallgatott és talán már ez is segitett a lelkemen. Nagyon szeretném, ha válaszolna. Az ISTEN áldását kérem Önre. KÖSZÖNÖM. ÉVA

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.