Dicsérjétek fuvolával és gitárral! (Zsolt 150,4)

A zenekar néhány tagja

A zenekar néhány tagja

Bizonyára sokan hallottátok már templomi ifjúsági zenekarunkat valamely szentmisén játszani. Egy rövid nyári szünetet követően szeptembertől újra próbálunk és készülünk a rendszeres szolgálatra. Mostantól minden hónap második szombatján, az esti 6-os misén találkozhattok velünk.

Zenekarunk jelenleg hat gitárosból, három ütőhangszeresből, két fuvolistából és egy hegedűsből áll. A szentmiséken a Vivace kórus lelkes énekesei segítenek, hogy valóban betöltsük a templomot énekünkkel, zenénkkel.

Szeretnénk az általunk játszott könnyűzenei alapokon nyugvó gitáros dalokkal lendületes, fiatalos formában dicsőíteni az Urat és érthetőbbé tenni, jobban megélni a szentmise misztériumát.

Arra vágyunk, hogy a velünk ünneplő, szentmisén résztvevő hívek ne egy koncertnek tekintsék a gitáros miséket, hanem velünk együtt énekeljenek, bátran kapcsolódjanak be dalainkba. Ebben segít az énekszövegek kivetítése. Igyekszünk minden alkalommal már korábban játszott dalokat is énekelni.

Hívjuk azokat, akik örömmel csatlakoznának hozzánk. Keresünk állandó zongoristát, de bármilyen hangszeren játszó fiatalt szívesen látunk magunk között!

Találkozhattok velünk a következő szolgálat során, november 10-én este 6 órakor, de addig is utolérhetőek vagyunk Kisréti Bogin keresztül. Várjuk észrevételeiteket, visszajelzéseiteket!

Goreczky Katalin