Adventi vásár – december 9-én

Vásárfia

Vásárfia

Október óta, minden pénteken nagy nyüzsgés van a plébánián, ugyanis készülünk az adventi vásárra. Minden évben egyre nehezebb támogatókat találni a nyári hittanos táborok költségeinek a csökkentéséhez.

Az idén az az ötletünk támadt, hogy készítsünk apró karácsonyi ajándékokat és a város adventi vásárán adjuk el. Az önkormányzat is támogatja az ötletünket, és ingyenesen biztosít nekünk árusítóhelyet.

Mit is viszünk a vásárra?

Legelőször hímezni kezdtünk keresztszemes levendulát és kis zsákokra varrtuk, majd szárított levendulával töltöttük meg. Készítettünk üvegben fűszer olajat, pirospaprikás díszüveget. Sok időnket vett el az, amíg elkészültek a selyemből varrt kitűzők és hajcsattok, amelyekre még gyöngy is került. A csuhé angyalkáink, nagyon formásra sikeredtek, pedig nem sokan próbálkoztunk még ezzel a régi technikával. A legtöbb segítő kéz a mézeskalácssütésre jött össze. A süteményekre szentírási igehelyeket írtunk cukormázzal, így aki ezt megvásárolja és ajándékba adja, az duplán ajándékoz.

A szülők közül is kaptunk segítséget, az egyik anyuka kis neszesszeres táskákat varrt. A díszdobozokat nagylányok készítették, gyönyörű motívumokat festettek rá. Készítettünk békebeli szaloncukrot is, amit egy nagypapa főzött és a gyerekek csomagolták be.

Aki kedvet érez és szeret sütni, az még támogathat bennünket karácsonyi tartós apró süteménnyel. Ezeket is szépen becsomagolva árulnánk a vásáron.

A közös készülődés örömében sokaknak volt és van része, most már csak a körülöttünk élőkön múlik, hogy az ajándékok megvásárlásával osztoznak-e az ajándékozás örömében. Hiszen ha vásárolnak tőlünk, akkor támogatják a gyerekek nyári táborozását.

Az adventi vásár december 9-én pénteken délután 3 órától lesz a Csigaház előtt.

Méhes Zsuzsa