Mi is az az oratórium?

Egyházközségünkben több mint tíz éve működik a gyermekeknek szóló oratórium foglalkozás. Kezdetekben, az egyházközségi otthonban Szentirmai Borika és Rapai Szilvi várta minden szombaton az alsós gyerekeket. Énekeket, rövid kis imákat tanultak, kézműveskedtek és játszottak. Megünnepelték az egyházi év nagyobb ünnepeit, előadásokkal készültek egy-egy közösségi rendezvényre. Mindkét vezető családot alapított, Sziszinek már van egy kisfia, Borika pedig az idén ősszel férjhez ment. A stafétabotot továbbadták a fiataloknak.

Heti váltásban új vezetőkkel, új helyszínen folytatódik az oratórium. A plébánia tetőterében a baba–mama klubbal közösen alakították ki a játszórészt, amely szép, világos, meleg és még nagyobb is, mint az előző helyszín volt. Egyik héten Baran Szilvi és Orsi várja a gyerekeket, másik héten pedig Méhes Anita és Kriszti. A foglalkozások szombaton 10 órakor kezdődnek és délig tartanak. Óvodás gyerekeket várunk nagycsoportos kortól, valamint alsós kisiskolásokat.

Biztatom azokat a szülőket, akiknek a gyermekeik nem itt járnak iskolába, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel és hozzák el gyermekeiket, hogy legyen egy olyan közösség, ami a lakóhelyükhöz köti őket. Maradjanak meg azok a barátságok, amelyek az oviban köttettek.

Méhes Zsuzsa