Szüreti bál

Először rendeztünk szüreti mulatságot a plébánián a gyerekeknek és a felnőtteknek. A délutáni program 5 órakor kezdődött. A legkisebbeknek énekes–mondókás foglalkozást tartott a csömöri hitoktató, Kalmár Bodor Ági. A nagy szőnyegen körbe ülve együtt játszottak, tornáztak. Többen eljöttek a baba–mama klubból és az ovis hittanról. Meghívást kaptak a volt ovisok is, akik most már elsőbe járnak.

A program az aprók táncával folytatódott, Hutter Anett népi játékokkal és tánccal mozgatta meg a több mint harminc gyereket. A másik teremben lehetett kézműveskedni Bíró Ildikó és Baran Orsi segédletével. Készültek a szőlőfürtök, dióhéjból kisegér, csónak, lehetett szőlős képet készíteni krepp papírból. Minden foglalkozásért gyűjteni lehetett a szőlős kuponokat, melyet az árverésen le lehetett vásárolni.

Vass Veronika találós kérdéseket tett fel a gyerekeknek, a helyes választ szőlős „pénzzel” jutalmazta. A délután izgalmas színfoltja volt a két teremben sétálgató csősz. Puskával a vállán az volt a feladata, hogy lefülelje a szőlőt lopkodó tolvajokat. Akit nyakon csípett, az kapott egy tolvaj kitűzőt, és az árverés után különböző feladatok elvégzésével tudta megváltani magát a büntetéstől.

A szülőknek köszönhetően finomabbnál finomabb süteményeket ehettünk, az ifi hittanosok sok szendvicset gyártottak. Szerdahelyi Bence és Kereszti Niké vezette az árverést. A gyerekek izgatottan licitáltak a különböző ajándékokra, mindenkinek sikerült a szőlős kuponját beváltani, ha másra nem, hát kekszből készült sündisznócskára meg egy szelet csokira.

A program a nagyok táncházával folytatódott, Anettnek könnyebb dolga volt, hiszen az ifi hittanosok nagy része néptáncos, így mindenkinek jutott egy profi vezető. A gyerekprogramon, ami este 8-ig tartott, közel ötvenen vettek részt, és úgy gondolom, nem unatkoztak, mindenki kedvére szórakozhatott.

Az ifisek a felnőttekkel tartottak az est további részében, hiszen érdekesnek ígérkezett a további program is. A kerepesi Székelykör jött el hozzánk, hogy megmutassa néptáncát. A tíz főből álló csoport (ennél többen vannak, csak a termünkben nem fértek el többen) gyönyörű ruhákban, fergeteges hangulatot varázsolt. A bemutató után az élőzenére, amelyet szintén ők szolgáltattak, nagyon jókat táncoltunk. A szünetekben nótázással fokoztuk a hangulatot. A gyerekek szülei besegítettek a szendvicskészítésbe, kóstolhattunk mustot és a sok süti kitartott az est végéig. Akik részt vettek vagy csak a gyerekeiket kísérve bekukkantottak, reméljük elvitték a mulatság jó hírét és jövőre még többen eljönnek a felnőttek közül is!

Méhes Zsuzsa