Az egyházközség és a város szolgálatában

Csaja János

Csaja János

Egyházközségünk oszlopos tagja, Csaja János a legutóbbi választások alkalmával a Kereszténydemokrata Néppárt színeiben indulva bejutott az önkormányzati képviselőtestü­letbe. Vele beszélgettünk.

Hogy jött a gondolat, hogy politikai téren is tegyél valamit?

Nem a szoros értelemben vett „politikai élet” az, ami vonzott, inkább a tenni akarás a köz érdekében. Azt gondolom, hogy Kistarcsán bőven van feladat. Jó néhány éves lemaradásban vagyunk, több helyen is látok lehetőségeket, amikben úgy éreztem, hogy kamatoztatni tudom az elszántságomat.

Az egyházközségben is rengeteg feladatot vállalsz, melyek ezek?

Több mint tíz éve vagyok a képviselőtestület tagja, a társadalmi munkák zömében részt vettem, veszek. Hála Istennek rengeteg feladatunk van, építési munkálatokban, az ünnepekre való felkészülésben vagy az egyházi élet egyéb öszejöveteleinek munkálataiban is szívesen dolgozom.

Amióta Sztancsik Jani bácsi elment nyugdíjba, a vasárnapi miséken sekrestyésként szolgálok. Idén húsvétkor nagy megtiszteltetés ért bennünket, az egyházközségi képviselőtestület néhány tagjával Beer Miklós püspök atya engedélyével áldoztathatunk.

A városi képviselőség újabb elfoglaltságot jelent. A családod mit szól ehhez?

Kicsit többet vagyok távol tőlük, de támogatnak, amiért hálás vagyok nekik. Az együtt töltött időt próbáljuk tartalmasabban eltölteni.

A civil munkád révén sokat jársz külföldre is. Össze lehet egyeztetni ezt az új képviselői feladatokkal?

Minden tennivalót meg kell tervezzek pontosan, és az utazások általában rövidek.

Most, a legelején hogy látod, mennyire tudod majd a keresztény értékeket képviselni a testületben?

Azt gondolom, hogy a keresztény értékrend segíti a testületet és nem áll távol a jelenlegi képviselőtestülettől. De világnézetünktől függetlenül tudunk majd zökkenőmentesen együtt dolgozni.

Csicsiri Ferenc