plébánia kategória bejegyzései

Bálint Brigitta képviselő bemutatkozása

Erdélyben születtem, egy öt gyermekes család első gyermekeként.
A budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végeztem hittanár szakon, majd a Semmelweis Egyetem Lelkigondozói szakán diplomáztam.
A jezsuiták lelkiségén, a szemlélődő lelkületben élek tizennégy éves korom óta: Jálics Ferenc, Nemes Ödön, Nemeshegyi Péter, Beőthy Tamás és Vízi Elemér jezsuita atyák dobogókői lelkigyakorlatai, lelkivezetése, életem meghatározó élményei. A munkához való hozzáállásban, a mindennapok jézusi látásmódjában, Erdélynek és a jezsuitáknak sokat köszönhetek: az egyszerűség, a teherbírás és a négyszemközti, kis közösségi élet ereje, úgy érzem, innen fakad. Tovább a folytatáshoz

Csonkáné Kisréti Boglárka képviselő bemutatkozása

Tősgyökeres kistarcsai vagyok. Férjemmel idén leszünk 17 éves házasok, 3 gyermekünk van. 2005-ben diplomáztam a gödöllői egyetemen, később 3 évig tanultam teológiát a Sapientia Főiskolán. 2008-2013-ig voltam hitoktató egyházközségünkben, 2013-tól pedig a helyi általános iskolában dolgozom, mint iskolatitkár. Alapító tagja vagyok templomunk énekkarának. A pasztorációs munkacsoport tagja vagyok. Kamasz és kisgyerekes édesanyaként az ő korosztályukat érintő programokat, foglalkozásokat priorizálnám. A mai rohanó, zilált világban fontos lenne az ifjúság összekovácsolása, egyházi szintű közösségépítése.

Az MKPK közleménye

Az alábbiak miatt minden plébániai programot felfüggesztettünk. Tervezzük az élő miseközvetítéseket. Erről később tájékoztatást adunk.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a rájuk bízottakért érzett
felelősségtől vezérelve a koronavírus járvány Magyarországon való
megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben, visszavonásig a
következő rendelkezéseket lépteti életbe. hacsak az illetékes
megyéspüspök másként nem rendelkezik: Tovább a folytatáshoz

Goreczky Péter lektor, képviselő bemutatkozása

1979-ben születtem Budapesten, Kistarcsára 2011-ben költöztünk a családommal. Három gyermek édesapja vagyok, Csanád 9 éves, Orsi idén lesz 7, Zétény pedig 4. A Külügyi és Külgazdasági Intézetnél dolgozom elemzőként. A plébánia életébe elsősorban a jegyeskísérés szervezése révén igyekszem részt venni, illetve az idei akolitus avatást követően örömmel kapcsolódom be ebbe a szolgálatba is.

Jakab Tibor képviselő bemutatkozása

58 éves vagyok, most lettem tagja a képviselő testületnek. Családommal 11 éve élünk Kistarcsán. két felnőtt fiunk és egy középiskolás lányunk van. Letkésen nőttem fel, házasságkötésünket követően 14 évig  Budapesten laktunk. Elsősorban a Karitász csoport tagjaként veszek részt az egyházközség munkájában. Tagja vagyok a KOHÓ-nak (férfi klub), és ezáltal a különböző egyházközségi programok technikai előkészítésében, megvalósításában közreműködöm.

Vass Veronika hitoktató bemutatkozása

Vass Veronika Anna vagyok.
Gödöllőn születtem és nevelkedtem egy mélyen hívő hat gyermekes család harmadik gyermekeként.
Családunkat mindig mélyen átjárta a hit, a vallásosság, az egyház életében való tevékeny részvétel. Apai nagyapám kántor, egyik nagybátyám pap volt. Édesapám pedig évekig volt a gödöllői egyházközség egyháztestületének elnöke, majd politikusként a kereszténydemokrácia elkötelezett híve. Munkájában mindig fáradhatatlanul hitt abban, hogy a világot szebbé, jobbá tehetjük. Édesanyám középiskolai tanár, aki főállású anyaként hosszú évekig otthon volt meleg, biztonságot sugárzó, szerető családi légkört biztosítva mindannyiunknak. Később sokáig a kistarcsai Flór Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola magyar-könyvtár szakos tanáraként dolgozott. Tovább a folytatáshoz