galéria kategória bejegyzései

A plébánián történő események képes beszámolója.

Keresztszentelés a Körmösön – 2020

Kereszt a Körmösön

Kereszt a Körmösön

2020 nagypéntekén állított keresztet a nagytarcsai Farkas Család a két település, Kistarcsa és Nagytarcsa határában. A járványhelyzet miatt a szentelés akkor elmaradt. Ezt pótoltuk be most 2020. október 11-én Pető Gábor atya vezetésével a kistarcsai templom felől vonultunk, míg a nagytarcsai templom felől Farkas Domonkos a kereszt kivitelezője volt a vezető.
Csodálatos időben zarándokoltunk, közel egy óra hosszat imádkozva, énekelve. A helyszínen Gábor atya mondott rövid imát és szentelte meg a keresztet mindannyiunk örömére. Sok szép éneket énekeltünk a Szent Keresztről. Közben Farkas Domonkos is megosztotta velünk élményeit a kereszt állítás megvalósításával kapcsolatban. Aki nem jutott el erre az alkalomra a képre kattintva nézheti meg az összes képet.

Kiszel Mihály atya temetése – 2020

Kiszel Mihály atya

Kiszel Mihály atya

Utolsó útjára kísértük Kiszel Mihály atyát 2020. március 27-éna kistarcsai templomban bemutatott szentmisét Marton Zsolt váci püspök atya pontifikálta. A szentbeszédet Varga Sándor atya Albertirsa és Ceglédbercel plébániai kormányzója mondta. Fényképeket a miséről sé a temetési szertartásról Lauer Tamás diakónus készítette, melyeket  a képre kattintva tekinthet meg.
Tovább a folytatáshoz

Somlai József atya vasmiséje – köszöntés

Somlai József atya köszöntése

Somlai József atya köszöntése

Sokan emlékeznek még korábbi plébánosunkra, Somlai József c. apátra. A héten ünnepelte pappá szentelésének 65. évfordulóját. Ezen alkalomból közel 40 fő látogatta meg és ünnepelt együtt a vasmisés jubiláns atyával Székesfehérváron az Katolikus Szeretetszolgálat Országos Papi Otthonában. A szentmisét a Kármelhegyi Boldogasszony-templomban mutatta be az otthonban lakó paptestvéreivel együtt.
A képeket Varga György készítette, melyeket a képre kattintva tekintheti meg.