kórház kategória bejegyzései

Krisztus gyöngédségéből átadni

Flór Ferenc Kórház

Flór Ferenc Kórház

Ferenc pápa december 14-én, biz­tatta híveit, hogy a körülöttünk lévő emberekkel úgy ünnepeljük karácsony ünnepét, mintha saját családtagjaink lennének. Arra kérte a keresztény em­be­reket, hogy mindennapi céljuk legyen: „Krisztus gyöngédségéből át­ad­ni egy kicsit azoknak, akik legin­kább rászorulnak arra.” Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Véget ért a 24 órás szentségimádás a kistarcsai kórházban képes beszámoló

Velünk az Úr!

Velünk az Úr!

Szeplőtelen fogantatás ünnepén délelőtt 10 órakor hálaadó szentmisével ért véget a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban a 24 órás szentségimádás. A szervezője a váci egyházmegyei kórházlelkészi szolgálat két munkatársa: Szabóné Szekeres Ildikó és Bálint Brigitta. Nehéz szavakkal kifejezni azt a sok-sok kegyelmet, ami az Oltáriszentségből áradt felénk. Aki ott volt, akár csak néhány percre is, az megtapasztalhatta ezt a jelenlétet. Most inkább beszéljenek a képek.

24 órás szentségimádás a kórházban + időbeosztás

Irgalmasság Éve 2016

Irgalmasság Éve 2016

Ferenc pápa december 8-án, a Szeplőtelen fogantatás ünnepén, fogja megnyitni az „Irgalmasság Évét”, ezért ebből az alkalomból egy 24 órás szentségimádást tervezünk a Flór Ferenc Kórházban.
A kórházi vezetéstől mindennemű támogatást megkapott ez a kezdeményezés. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Közösségünk szeretetmorzsái a kórházban

Betlehemesek a kórházban

Betlehemesek a kórházban

A kórházban fekvő betegeknek adventben és a karácsonyi ünnepek alatt nagyon nehéz megélniük azt, hogy betegek, ráadásul még otthon sem lehetnek szeretteik körében. Sokaknak pedig azért javasolják az orvosok, hogy befeküdjenek, hogy ne legyenek egyedül otthon az ünnepek alatt (a kórházban legalább vannak körülöttük). Hihetetlennek tűnik, de többen vannak ilyen helyzetben. Éppen ezért, mi lelkigondozók is, igyekszünk minél többet mellettük lenni ezekben a napokban és a környezetünkben lévő jó szándékú lelki segítségeket is felfedezni, majd bevonni őket ezekbe a támogatásokba. Egy kattintás ide a folytatáshoz….