közösségek kategória bejegyzései

A plébánián működő közösségek életébe pillanthat bele.

Farsang a Baba-mama klubban

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig tart, hosszú, vidám télbúcsúztató időszak ez. Idén a baba-mama klubban is tartottunk egy kis farsangi mulatságot, mi így búcsúztunk a téltől.

A gyerekek  legnagyobb örömére mindenféle  jelmezbe öltözhettek, a saját jelmezeken kívül, kipróbálhattak más jelmezeket is. Játszottak, táncoltak és az anyukák jóvoltából finom falatokkal is megtömhették pocakjukat.

Farsang 2020

Továbbra is nagy szeretettel várjuk, minden héten hétfőn 10-12 óráig, az anyukákat és gyermekeiket  a plébánia emeleti helyiségébe, egy kis beszélgetésre, éneklésre, mondókázásra, játékra.

Vár mindenkit a Baba-Mama klub!

Szeretettel várunk titeket a plébánia Baba-mama klubjába!

Találkozzunk minden hétfőn 10-12 óráig

a plébánia emeleti (tetőtéri) klub helyiségében!

Várjuk azokat az édesanyákat, akiknek kisgyermekük van, azokat, akik még szorosan nem kötődnek a plébániához, de szívesen csatlakoznának egy közösséghez. Gyertek és tartalmasan töltsünk el hetente együtt egy délelőttöt. 

Mikulás ünnepség 2019

Különösen várunk, ha gyermeked a Szent Anna Katolikus Óvodában kezd kiscsoportosként szeptemberben, hiszen itt megismerheti. azokat a gyermekeket, akikkel együtt egy csoportban kezdhetnek az oviban.  Így már ismerősként, talán barátokkal kezdhetik az óvodát, ami nagyon nagy segítség lehet a beszoktatásnál.

Boldog percek

Alkalmainkon sokat beszélgetünk, gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatokat cserélünk. A foglalkozást egy rövid imával kezdjük, majd megosztjuk egymással imaszándékainkat, ezt követi a mondókázás, éneklés. A klubban rengeteg játék van.  Jó időben a plébániakertben a játszótéren vagyunk.

Szeretettel várunk!

    Rapai Anikó

06/30-583-8753

Fotók: Olasz Viktória

A „Sterilszoba-projekt”

Hogy honnan ismerem Leventét?
A kistarcsai ministránsok népes számát erősíti, ezen kívül a legnagyobb fiammal járt egy évfolyamra a Szent Imre Általános Iskolába.
Május vége felé mondta a fiam, hogy Levi „valamivel” kórházba került és már az iskolát sem fejezi be. Kiderült, hogy leukémiás. Hát, valahol itt kezdődött a címben szereplő szoba története.
Levente családjával Kistarcsán él egy ikerház felében, amiben az utóbbi 25-30 évben nem végeztek felújítási munkálatokat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Köszönetnyilvánítás

Kistarcsai Karitász Csoport

Kistarcsai Karitász Csoport

A Kistarcsai Római Katolikus Egyházközség és a kistarcsai Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoport nevében szeretnénk kifejezni szívből jövő hálás köszönetünket, mindenkinek, aki névvel vagy név nélkül támogatta Leventét. A felhívásunkra nagy összefogás ala­kult ki, a kistarcsai és a gö­döl­lői híveknek, a Szent Imre és a Simándy iskola tanulóinak és szülői közösségének köszönhetően, össze­gyűlt az átépítéshez szükséges 3,5 millió Ft. A szakipari munkák is felajánlásként valósultak meg, a mesterek nevét nem soroljuk fel, mert nem szeretnének nyilvánosságot. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Egyszerűen: Köszönjük!

Levente 2003. május 23-án született és pontosan 15 év múlva 2018. május 23-án acut lymphoid leukémiát állapítottak meg nála. Nem tudtuk elhinni, de sajnos ezzel a betegséggel kell megküzdenünk.
Azonnal elkezdték a kezelését, miközben elfogytak az izmai, mélyvénás trombózisa lett, a vese és máj funkciói le­rom­lot­tak, majd bakteriális fertőzés követ­kez­té­ben leállították a kezelését egy kis időre. Nem tudott az ágyban megmozdulni sem, ennek következtében felfekvés alakult ki nála. Egy kattintás ide a folytatáshoz….