közösségek kategória bejegyzései

A plébánián működő közösségek életébe pillanthat bele.

Meghívó

Menjünk mi is Betlehembe

A idén 20 éves Vivace kórus
szeretettel hívja Önt és családját

2021. december 18-án 19 órára
a kistarcsai Rózsafüzér Királynője-templomba
adventi zenés áhítatára

Kápolna szentelés

Az erdélyi Nagyteremiben lévő Isteni irgalmasság kápolnát felszentelték, Böjte Csaba atya részvételével ( képeket találtok róla a Facebook-on Bajkó Éva vagy az atya neve alatt is), ahol felsorolták a kápolna építésében segédkezőket, így a kistarcsai Méhes Pált és csapatát is. Ezúton is szeretném ismételten megköszönni, hogy a Férfiak klubjából 2019 szeptemberében Szentirmai Pisti, Mohos Tamás, Tanács Dávid, Kohajda Tomi, Bacskai Gyuri, kis Hitkó Laci és természetesen Méhes Pali a kétkezi munkáját adta ezen projekt megvalósításához.
Továbbá itt szeretném megköszönni azt is, hogy a – közületek is sokak által felajánlott – 2020 év végén összegyűjtött több mint 1,8 MFt-ból szép dolgokat tudtak megvalósítani a gyermekotthonban és környezetében. Most már elmondhatjuk , hogy a kápolna előtt álló székelykapu is a kistarcsai hívek nagylelkű adakozásából valósult meg! (Hitkó László)

Húsvéti adománygyűjtés

Lehet, hogy egy kép erről: étel és belső térA Karitász csoport hálásan köszöni az eddigi élelmiszer- és pénzadományokat, melyből húsvétra élelmiszer csomagokat szeretnénk összeállítani a rászoruló családoknak. Az adományok kiegészítésre szorulnak, ezért ezen a héten szeretnénk még tartós élelmiszereket vásárolni, melyhez szívesen fogadunk pénzadományokat, amelyet az egyházközség számlaszámára kérünk utalni: Római Katolikus Egyházközség 65100235-14100141 Megjegyzés: Karitász adomány.
Sajnos tavaly nem rendezhettük meg a szokásos jótékonysági bálunkat, mely a költségvetésünk legnagyobb bevételi forrása, így most még inkább rászorulunk mi is a Hívek nagylelkű anyagi támogatására!
Segítsetek, hogy segíthessünk!
Köszönjük szépen:
Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoport

Nagyböjti élelmiszergyűjtés

A nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés keretében a kistarcsai Karitász-csoport szeretettel várja az adományokat a következő két hétben (március 21-ig). Az élelmiszereket a templom sekrestyéjében lehet leadni a szentmisék előtt/után. Ha valakinek nehézséget okoz a bevásárlás/szállítás, de szívesen adakozna, lehetőség van pénzbeli adomány átadására is, a templomban kihelyezett karitász adománygyűjtő üvegekben.
Hálásan köszönjük a felajánlásokat!
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Tartós szeretet NAGYBÖJTI ÉLELMISZERGYŰJTÉS Leszt, cukor -RizS tészta, búzadara -Étolaj -Konzervek, zacskós leves Tartós tej Keksz, édesség Lekvár κάνé, tea caritas hungarica hunga Hozz Te is tartós élelmiszert a templomba március 7-14. között!”

Keresztszentelés a Körmösön – 2020

Kereszt a Körmösön

Kereszt a Körmösön

2020 nagypéntekén állított keresztet a nagytarcsai Farkas Család a két település, Kistarcsa és Nagytarcsa határában. A járványhelyzet miatt a szentelés akkor elmaradt. Ezt pótoltuk be most 2020. október 11-én Pető Gábor atya vezetésével a kistarcsai templom felől vonultunk, míg a nagytarcsai templom felől Farkas Domonkos a kereszt kivitelezője volt a vezető.
Csodálatos időben zarándokoltunk, közel egy óra hosszat imádkozva, énekelve. A helyszínen Gábor atya mondott rövid imát és szentelte meg a keresztet mindannyiunk örömére. Sok szép éneket énekeltünk a Szent Keresztről. Közben Farkas Domonkos is megosztotta velünk élményeit a kereszt állítás megvalósításával kapcsolatban. Aki nem jutott el erre az alkalomra a képre kattintva nézheti meg az összes képet.

Farkas István akolitus jelölt, képviselő bemutatkozása

Püspök atyánk évről évre megszólítja a plébániákon élő fiatal férfiakat és hívja őket az akolitusi szolgálatra. Görbe József plébános atya továbbította ezt a kérést a Kistarcsán és Nagytarcsán élő édesapák felé. Közülük öten mondtak igent erre a hívásra és jelentkeztek az egyházmegye akolitus képzésére. Őket kértük, hogy mutatkozzanak be az Olvasó hasábjain.
Farkas István (Nagytarcsa)
József atya már két évvel ezelőtt kérdezte tőlem a nagytarcsai katolikusok farsangján, hogy nincs-e kedvem jelentkezni az akolitus képzésre. Farsangi hangulatban az alkalomhoz illően, humorosan, de mégis megfelelő célzással invitálását azzal is megerősítette, hogy „ünnepélyesen” kikért a feleségemtől. Persze a döntést elodáztam. A rákövetkező farsangkor ismét megkérdezte ugyanezt. Tovább a folytatáshoz