Nagytarcsa kategória bejegyzései

Oltárterítők

Nagytarcsa oltárterítők

Nagytarcsa oltárterítők

A hagyományoknak megfelelően a nagytarcsai Szlovák Önkormányzat ok­tóber 17-én immár 21. alkalommal megrendezte a nemzetiségi napot. Mint oly sok éve már egy ideiglenes kiállítás megnyitásával kezdődött a program. Minden alkalommal más-más témakört körülölelve mutatjuk be múltunk örökségét. Idén a nagytarcsai oltárterítők kerültek sorra. Az evangélikus templom az egyházi esztendő ünnepeihez tartozó különböző színű oltárterítői mellett megtekinthetők a mi katolikus „kis” templomunk gyöngyszemei is. Az egyik egy lila színű, ami az adventi és nagyböjti időszakban használt oltárterítő 1974-ben készült. A hívek közössége készítette. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Farsangi örömök

Farsang Nagytarcsán 2015

Farsang Nagytarcsán 2015

A tavalyi, jól sikerült családi farsang tapasztalatai alapján úgy döntöttünk, hogy ez évben is farsangolunk. Február 13-án, péntek délutánján a szervezők hangulatos farsangi díszítést varázsoltak a községi Táncsics Mihály művelődési ház nagytermébe. Az asszonyok, családanyák rövid idő alatt az otthonról hozott vendégváró terítékkel halmozták el az asztalokat. Eközben szép számmal gyűltünk össze felnőttek, fiatalok vegyesen. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Ökumenikus koncert Nagytarcsán

A két karnagy

A két karnagy

A Nyitott Templomok Éjszakája programhoz kapcsolódva mi, nagytarcsaiak egy ökumenikus programmal is készültünk. Szeptember 20-án, szombaton megtelt érdeklődővel a nagytarcsai Bos­co Szent János katolikus temp­lom. Farkas István egyháztanácstag sok szeretettel köszöntötte a megjelenteket, köztük Rimóczi Sándor Vilmos polgármester urat is. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Családi farsang Nagytarcsán

A főszervezők

A főszervezők

A statisztika olykor meglepő, ugyanakkor elgondolkodtató számadatokról tájékoztat bennünket. Jelen esetben a legutóbbi népszámlálás nagy­tarcsai adatainak elemzésekor kiderült, hogy Nagytarcsa lakosságának vallási össze­­tétele a közelmúltban erőteljesen megváltozott. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a néhány év alatt Nagytarcsára települt római katolikus családok a görög katolikusokkal együtt – a számarányokat tekintve – több­ségbe kerültek a falu ko­ráb­bi többségét alkotó tős­gyökeres evangélikusok­hoz képest. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Katolikus családok farsangi találkozója

farsang_1Időpont: 2014. február 21. (péntek) 18 óra

Helyszín: Táncsics Művelődési Ház (Nagytarcsa, Rákóczi u. 35.)

Biztosak vagyunk benne, hogy ez a vidám esemény kiváló alkalom arra, hogy közösségünk még jobban összekovácsolódjon, egymással minél többen megismerkedjünk. Használjuk ki ennek lehetőségét! Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Egyházzenei koncert Nagytarcsán

A Vivace énekkar

A Vivace énekkar

„A szépirodalmi művek a kultúra virágai” (Gárdonyi Géza)

A nagy magyar író gondolata mellett azt hiszem, a következő mondat sem idegen ettől a szellemiségtől: A jó zeneművek is a kultúra virágai. Ez bebizonyosodott 2013. szeptember 14-én délután is a „Nyitott templomok éjszakája” országos rendezvénysorozat keretében, a nagytarcsai Bosco Szent János katolikus templomban megtartott egyházzenei koncerten. Egy kattintás ide a folytatáshoz….