karitász kategória bejegyzései

Szolgálat

Adventi koszorú

Adventi koszorú

Én és házam az Úrnak fogunk szol­gálni. (Iz 24,15)
Böjte Csaba atya a különféle válságok kapcsán nagyon bölcsen nyilatkozza, hogy mindenképpen vegyünk tudomást a világban zajló folyamatokról, de mindenki először a saját közösségében tegye meg azt a kevés jót, amire úgy érzi, hogy hivatott. Azért nagyon igaz ez a gondolat, mert ha mindenki azt a kis szeretetmagot elülteti a maga kertjében, amit a Jóisten rábízott, akkor Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Karitász háromperc – Újra bál

Magyar Katolikus Karitász

Magyar Katolikus Karitász

Majd egy éve jelentkezett utoljára az Olvasó hasábjain az kistarcsai Boldog Kalkuttai Teréz Anya Karitász Csoport. Elsőre gondolhatnánk, hogy azért mert nem történik semmi említésre méltó az egyházközség karitatív életében. Erről azonban koránt sem beszélhetünk, sőt a beszámolók ritkulásának hátterében inkább az áll, hogy a csoport tagjainak munkára fordított ideje az a tényleges segítségre összpontosul és kissé háttérbe szorult a „papírmunka”. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Karitász bál – 2014

Karitász bál

Karitász bál

Idén immár negyedik alkalommal került megrendezésre az egyházközség és a karitász csoport közös jótékonysági bálja. Nem mondhatjuk, hogy a szervezés nem tartogatott számunkra az utolsó pillanatig izgalmakat; a belépő jegyek nem úgy fogytak mint előző években és sajnos egyik fel­lépőnk is váratlanul lemondta a sze­replését. Az előkészítő munkában azonban idén sem maradtunk egyedül…! Még a bál napjának délelőttjén is elkelt néhány jegy, így február második szombatjának estéjén ismét sikerült teljesen megtöltenünk a Csiga­házat. Egy kattintás ide a folytatáshoz….