karitász kategória bejegyzései

Húsvéti adománygyűjtés

Lehet, hogy egy kép erről: étel és belső térA Karitász csoport hálásan köszöni az eddigi élelmiszer- és pénzadományokat, melyből húsvétra élelmiszer csomagokat szeretnénk összeállítani a rászoruló családoknak. Az adományok kiegészítésre szorulnak, ezért ezen a héten szeretnénk még tartós élelmiszereket vásárolni, melyhez szívesen fogadunk pénzadományokat, amelyet az egyházközség számlaszámára kérünk utalni: Római Katolikus Egyházközség 65100235-14100141 Megjegyzés: Karitász adomány.
Sajnos tavaly nem rendezhettük meg a szokásos jótékonysági bálunkat, mely a költségvetésünk legnagyobb bevételi forrása, így most még inkább rászorulunk mi is a Hívek nagylelkű anyagi támogatására!
Segítsetek, hogy segíthessünk!
Köszönjük szépen:
Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoport

Nagyböjti élelmiszergyűjtés

A nagyböjti tartós élelmiszergyűjtés keretében a kistarcsai Karitász-csoport szeretettel várja az adományokat a következő két hétben (március 21-ig). Az élelmiszereket a templom sekrestyéjében lehet leadni a szentmisék előtt/után. Ha valakinek nehézséget okoz a bevásárlás/szállítás, de szívesen adakozna, lehetőség van pénzbeli adomány átadására is, a templomban kihelyezett karitász adománygyűjtő üvegekben.
Hálásan köszönjük a felajánlásokat!
Lehet, hogy egy kép erről: , szöveg, amely így szól: „Tartós szeretet NAGYBÖJTI ÉLELMISZERGYŰJTÉS Leszt, cukor -RizS tészta, búzadara -Étolaj -Konzervek, zacskós leves Tartós tej Keksz, édesség Lekvár κάνé, tea caritas hungarica hunga Hozz Te is tartós élelmiszert a templomba március 7-14. között!”

A „Sterilszoba-projekt”

Hogy honnan ismerem Leventét?
A kistarcsai ministránsok népes számát erősíti, ezen kívül a legnagyobb fiammal járt egy évfolyamra a Szent Imre Általános Iskolába.
Május vége felé mondta a fiam, hogy Levi „valamivel” kórházba került és már az iskolát sem fejezi be. Kiderült, hogy leukémiás. Hát, valahol itt kezdődött a címben szereplő szoba története.
Levente családjával Kistarcsán él egy ikerház felében, amiben az utóbbi 25-30 évben nem végeztek felújítási munkálatokat. Tovább a folytatáshoz

Köszönetnyilvánítás

Kistarcsai Karitász Csoport

Kistarcsai Karitász Csoport

A Kistarcsai Római Katolikus Egyházközség és a kistarcsai Kalkuttai Szent Teréz Karitász Csoport nevében szeretnénk kifejezni szívből jövő hálás köszönetünket, mindenkinek, aki névvel vagy név nélkül támogatta Leventét. A felhívásunkra nagy összefogás ala­kult ki, a kistarcsai és a gö­döl­lői híveknek, a Szent Imre és a Simándy iskola tanulóinak és szülői közösségének köszönhetően, össze­gyűlt az átépítéshez szükséges 3,5 millió Ft. A szakipari munkák is felajánlásként valósultak meg, a mesterek nevét nem soroljuk fel, mert nem szeretnének nyilvánosságot. Tovább a folytatáshoz

Egyszerűen: Köszönjük!

Levente 2003. május 23-án született és pontosan 15 év múlva 2018. május 23-án acut lymphoid leukémiát állapítottak meg nála. Nem tudtuk elhinni, de sajnos ezzel a betegséggel kell megküzdenünk.
Azonnal elkezdték a kezelését, miközben elfogytak az izmai, mélyvénás trombózisa lett, a vese és máj funkciói le­rom­lot­tak, majd bakteriális fertőzés követ­kez­té­ben leállították a kezelését egy kis időre. Nem tudott az ágyban megmozdulni sem, ennek következtében felfekvés alakult ki nála. Tovább a folytatáshoz

Szolgálat

Adventi koszorú

Adventi koszorú

Én és házam az Úrnak fogunk szol­gálni. (Iz 24,15)
Böjte Csaba atya a különféle válságok kapcsán nagyon bölcsen nyilatkozza, hogy mindenképpen vegyünk tudomást a világban zajló folyamatokról, de mindenki először a saját közösségében tegye meg azt a kevés jót, amire úgy érzi, hogy hivatott. Azért nagyon igaz ez a gondolat, mert ha mindenki azt a kis szeretetmagot elülteti a maga kertjében, amit a Jóisten rábízott, akkor Tovább a folytatáshoz