Baba-mama klub kategória bejegyzései

Farsang a Baba-mama klubban

A farsangi időszak vízkereszttől hamvazószerdáig tart, hosszú, vidám télbúcsúztató időszak ez. Idén a baba-mama klubban is tartottunk egy kis farsangi mulatságot, mi így búcsúztunk a téltől.

A gyerekek  legnagyobb örömére mindenféle  jelmezbe öltözhettek, a saját jelmezeken kívül, kipróbálhattak más jelmezeket is. Játszottak, táncoltak és az anyukák jóvoltából finom falatokkal is megtömhették pocakjukat.

Farsang 2020

Továbbra is nagy szeretettel várjuk, minden héten hétfőn 10-12 óráig, az anyukákat és gyermekeiket  a plébánia emeleti helyiségébe, egy kis beszélgetésre, éneklésre, mondókázásra, játékra.

Vár mindenkit a Baba-Mama klub!

Szeretettel várunk titeket a plébánia Baba-mama klubjába!

Találkozzunk minden hétfőn 10-12 óráig

a plébánia emeleti (tetőtéri) klub helyiségében!

Várjuk azokat az édesanyákat, akiknek kisgyermekük van, azokat, akik még szorosan nem kötődnek a plébániához, de szívesen csatlakoznának egy közösséghez. Gyertek és tartalmasan töltsünk el hetente együtt egy délelőttöt. 

Mikulás ünnepség 2019

Különösen várunk, ha gyermeked a Szent Anna Katolikus Óvodában kezd kiscsoportosként szeptemberben, hiszen itt megismerheti. azokat a gyermekeket, akikkel együtt egy csoportban kezdhetnek az oviban.  Így már ismerősként, talán barátokkal kezdhetik az óvodát, ami nagyon nagy segítség lehet a beszoktatásnál.

Boldog percek

Alkalmainkon sokat beszélgetünk, gyerekneveléssel kapcsolatos tapasztalatokat cserélünk. A foglalkozást egy rövid imával kezdjük, majd megosztjuk egymással imaszándékainkat, ezt követi a mondókázás, éneklés. A klubban rengeteg játék van.  Jó időben a plébániakertben a játszótéren vagyunk.

Szeretettel várunk!

    Rapai Anikó

06/30-583-8753

Fotók: Olasz Viktória

A Baba-mama klub hírei

Bognár Szilvia

Bognár Szilvia

A nyári szünet után szeptemberben újra elkezdtük az apróságokkal a baba-mama klubot. A társaság nagy része megmaradt, de sok kisgyerek nyáron óvodáskorú lett és elbúcsúzott a közösségtől. A visszajelzésekből kiderült, hogy a babaklub egykori tagjai sokkal magabiztosabban találták meg a helyüket az új közegben, nem okozott nekik túl nagy gondot a beszoktatás. Hamar találtak új barátokat és a közösség szabályait is ügyesen elsajátították.

Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Baba-mama klub hírei

Baba-mama klub

Baba-mama klub

Az elmúlt esztendőben sokan megfordultak a baba-mama klub háza táján. Néhány kisgyerekünk időközben óvodás lett és születtek új babák is, akik édesanyjukkal, testvérükkel gyakorta látogatják összejöveteleinket. A hangulat mindig felemelő (bár kicsit hangos), vannak összekoccanások, sírások és kacagások. Ettől lesz vidám a hétfő délelőtt a plébánián.

Egy ideje, meghatározott időközönként vendégeket is hívunk, akik egy bizonyos témában szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal segítik az édesanyák és a babák fejlődését. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Túrmezei Erzsébet: Átragyog-e rajtunk?

Benéz a Nap a templomablakon.
Átragyog a színes ruhájú
tizenkét férfialakon.
Tarka foltokat vet a padsorokra,
s a kisfiúra édesanyja mellett.
Az nézi egy darabig álmélkodva
a szép mozaik templomablakot,
a tizenkét sugárzó alakot.
Aztán kérdez, legrosszabbkor talán.
Megkérdi: „Kik azok, édesanyám?” Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Tábori felajánlások

 • Nyári hittanos napközis táborHittanos tábor
  július 4–8-ig a plébánián.

  A táborral kapcsolatban szülői értekezletet tartunk július 3-án 9.45-kor,
  a szentmise után a plébánián.

 • Hittanos tábor Dég
  július 24–30.

  Szülői értekezletet tartunk június 10-én 18 órakor a plébánia közösségi termében. Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Szüreti bál

Először rendeztünk szüreti mulatságot a plébánián a gyerekeknek és a felnőtteknek. A délutáni program 5 órakor kezdődött. A legkisebbeknek énekes–mondókás foglalkozást tartott a csömöri hitoktató, Kalmár Bodor Ági. A nagy szőnyegen körbe ülve együtt játszottak, tornáztak. Többen eljöttek a baba–mama klubból és az ovis hittanról. Meghívást kaptak a volt ovisok is, akik most már elsőbe járnak. Egy kattintás ide a folytatáshoz….