ünnepek kategória bejegyzései

Szenteste (december 24.)

Ahogy a vasárnapi hirdetésben is elhangzott, ebben az évben a korlátozások feloldása ellenére sem tartunk éjféli misét a templomunkban. Ehelyett arra kér minket a plébános atya, hogy este 8 órakor tartsunk egy félórás családi igeliturgiát az otthonunkban. Ezzel az egy időben végzett imádsággal legalább lélekben együtt lehetünk egymással.

Az igeliturgiához egy lehetséges összeállítást közzéteszünk, mely letölthető és akár ki is nyomtatható. Az elvégzéséhez tíz gyertya vagy mécses és gyufa szükséges. Az imádságot lehetőleg a családfő vezesse (ahol az apa nincs jelen, ott a korban utána következő családtag lépjen a helyébe), az evangéliumot is ő olvassa fel. Minden mást szétoszthatunk a családtagok között.

Keresztszentelés a Körmösön – 2020

Kereszt a Körmösön

Kereszt a Körmösön

2020 nagypéntekén állított keresztet a nagytarcsai Farkas Család a két település, Kistarcsa és Nagytarcsa határában. A járványhelyzet miatt a szentelés akkor elmaradt. Ezt pótoltuk be most 2020. október 11-én Pető Gábor atya vezetésével a kistarcsai templom felől vonultunk, míg a nagytarcsai templom felől Farkas Domonkos a kereszt kivitelezője volt a vezető.
Csodálatos időben zarándokoltunk, közel egy óra hosszat imádkozva, énekelve. A helyszínen Gábor atya mondott rövid imát és szentelte meg a keresztet mindannyiunk örömére. Sok szép éneket énekeltünk a Szent Keresztről. Közben Farkas Domonkos is megosztotta velünk élményeit a kereszt állítás megvalósításával kapcsolatban. Aki nem jutott el erre az alkalomra a képre kattintva nézheti meg az összes képet.

Élő szentmise közvetítés templomunkból minden vasárnap 10.30-tól

Kistarcsa Plébánia videó csatornája

Kistarcsa Plébánia videó csatornája

Szeretettel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a nyilvános liturgia 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel. Így Kistarcsán is csak felvételről, illetve élő közvetítéssel tudtok majd bekapcsolódni a zárt ajtós szertartásba a plébánia YouTube csatornáján. https://www.youtube.com/user/KistarcsaPlebania Érdemes feliratkozni, mert akkor automatikusan kapsz értesítést e-maiben a frissen feltöltött tartamról, vagy az élő közvetítésről. Tdk