ünnepek kategória bejegyzései

Keresztszentelés a Körmösön – 2020

Kereszt a Körmösön

Kereszt a Körmösön

2020 nagypéntekén állított keresztet a nagytarcsai Farkas Család a két település, Kistarcsa és Nagytarcsa határában. A járványhelyzet miatt a szentelés akkor elmaradt. Ezt pótoltuk be most 2020. október 11-én Pető Gábor atya vezetésével a kistarcsai templom felől vonultunk, míg a nagytarcsai templom felől Farkas Domonkos a kereszt kivitelezője volt a vezető.
Csodálatos időben zarándokoltunk, közel egy óra hosszat imádkozva, énekelve. A helyszínen Gábor atya mondott rövid imát és szentelte meg a keresztet mindannyiunk örömére. Sok szép éneket énekeltünk a Szent Keresztről. Közben Farkas Domonkos is megosztotta velünk élményeit a kereszt állítás megvalósításával kapcsolatban. Aki nem jutott el erre az alkalomra a képre kattintva nézheti meg az összes képet.

Élő szentmise közvetítés templomunkból minden vasárnap 10.30-tól

Kistarcsa Plébánia videó csatornája

Kistarcsa Plébánia videó csatornája

Szeretettel jelezzük a kedves testvéreknek, hogy a nyilvános liturgia 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel. Így Kistarcsán is csak felvételről, illetve élő közvetítéssel tudtok majd bekapcsolódni a zárt ajtós szertartásba a plébánia YouTube csatornáján. https://www.youtube.com/user/KistarcsaPlebania Érdemes feliratkozni, mert akkor automatikusan kapsz értesítést e-maiben a frissen feltöltött tartamról, vagy az élő közvetítésről. Tdk

Karácsonyi pásztorjáték

Szeretettel adjuk közre templomunk 2019. évi pásztorjátékának feliratozott felvételét. A felvételt készítette ifj. Méhes Pál. Feliratozás: Lauer Tamás. A magyar feliratot jobbra lent a fogaskerék bal oldalán lévő gombbal lehet bekapcsolni.