hirdetések kategória bejegyzései

Heti rendszeres templomi hirdetéseink, melyeket hírlevélben is lehet kérni a kistarcsa-plebania-hirlevele@googlegroups.com címen.

Hirdetések az évközi 2. vasárnapon

 • Jövő héten lesz az ökumenikus imahét, ezért a szentmisék reggel 7 órakor lesznek megtartva. A mi templomunk kedden és szerdán lesz a házigazda, a többi napon a református templom. Az imaalkalmak este 6-kor kezdődnek.
 • Pénteken este 19 órakor kezdődik a Férfiak klubja a plébánián. Ezúttal az elektromos kerékpárokról lesz szó. Minden férfitársunkat szeretettel várjuk!
 • Szombaton délután fél 5-től az óvodásoknak tartunk szentmisét.
 • Marci atya színházlátogatást Február 7-én, hétfőn este 19.00 órakor a budapesti Nemzeti Színházban a „Buborékok” című előadást fogjuk megnézni, melyre buszt is indítunk. A busz és a színházjegy együtt 3750 Ft-ba kerül. Jelentkezni a sekrestyében lehet a részvételi díj befizetésével, január 23-ig.

Hirdetések Húsvét 5. vasárnapján (május 2.)

 • Az otthon maradók részére a vasárnap reggeli 8 órai szentmiséket online közvetítjük a Youtube csatornánkon.
 • Változik a hétvégi miserend a nyári időszakra. Jövő héttől szeptember végéig a szombat esti szentmise este 7-kor fog kezdődni. Ugyanígy Nagytarcsán a vasárnap esti szentmise szintén este 7-re kerül.

Tovább a folytatáshoz

Hirdetések Húsvét 4. vasárnapján (április 25.)

 • Az otthon maradók részére a vasárnap reggeli 8 órai szentmiséket online közvetítjük a Youtube csatornánkon.
 • Szeretettel kérjük a kedves testvéreket, hogy személyi jövedelemadójuk egyik 1%-át a Katolikus Egyháznak, a második 1%-át pedig lehetőség szerint az egyházközségi alapítványunk részére szíveskedjenek felajánlani. Alapítványunk adószáma: 18270284-1-13

Tovább a folytatáshoz

Hirdetés Húsvét 3. vasárnapján (április 18.)

 • Jövő héttől visszaáll a korábbi miserend, azaz hétköznapokon este fél 6-kor lesznek szentmisék, szombaton este 6-kor, vasárnap pedig 8-kor és 10-kor, amelyekre már nem szabunk életkori korlátozást. A vasárnapi szentmisén való részvétel továbbra sem kötelező, kérjük hogy mindenki felelősséggel döntsön, hogy eljön-e. A korábbi feltételek, tehát a maszkviselés, kézfertőtlenítés, kézbe áldozás, misevégi perselyezés, továbbra is érvényben vannak.

Tovább a folytatáshoz

Hirdetés Húsvét 2. vasárnapján (április 11.)

 • Szombattól ismét megnyílik a lehetőség részt venni a szentmiséken. A szombat esti elővételezett szentmisére már lehet jönni. Jövő vasárnaptól pedig újra lesz 8-kor és 10-kor is szentmise, amelyekre már nem szabunk életkori korlátozást. A vasárnapi szentmisén való részvétel továbbra sem kötelező, kérjük hogy mindenki felelősséggel döntsön, hogy eljön-e. A korábbi feltételek, tehát a maszkviselés, kézfertőtlenítés, kézbe áldozás, misevégi perselyezés, továbbra is érvényben vannak.
 • Az otthon maradók részére a vasárnapi 10 órai szentmiséket továbbra is online közvetítjük a Youtube csatornánkon. Tovább a folytatáshoz

Hirdetések Virágvasárnap (2021. március 28.)

 • A Nagyheti szertartásokat és a Húsvét vasárnapi 10 órai szentmisét zárt ajtók mögött tartjuk és online közvetítjük a Youtube csatornánkon. Nagycsütörtökön este 6-kor, Nagypénteken délután 3-kor, Nagyszombaton pedig este 6-kor kezdődnek a szertartások.
 • Hétköznap délután 4-től 6 óráig, vasárnap pedig 3-tól 6-ig nyitva tartjuk a templomot, ahova be lehet jönni egyéni imádkozásra. Ez alól kivétel a Nagyszombat, amikor a Szentsír látogatása céljából délelőtt 9-től 12-ig lesz nyitva a templom és este pedig nem.

Tovább a folytatáshoz

Hirdetések nagyböjt 5. vasárnapján

Szentmise közvetítés

Szentmise közvetítés

 • Továbbra sincsenek nyilvános szertartások a templomban. A vasárnapi 10 órai szentmiséket zárt ajtók mögött tartjuk és online közvetítjük a Youtube csatornánkon.
 • Hétköznap délután 4-től 6 óráig, vasárnap pedig 3-tól 6-ig nyitva tartjuk a templomot, ahova be lehet jönni egyéni imádkozásra.
 • Keddtől szombatig hétköznap is tartunk szentmiséket zárt ajtók mögött, amikre szintén lehetőség van miseszándékot íratni. Ezt papíron és email-en is el lehet küldeni.

Tovább a folytatáshoz

Hirdetések Nagyböjt 4. vasárnapján (március 14.)

 • Továbbra sincsenek nyilvános szertartások a templomban. A vasárnapi 10 órai szentmiséket zárt ajtók mögött tartjuk és online közvetítjük a Youtube csatornánkon.
 • Hétköznap délután 4-től 6 óráig, vasárnap pedig 3-tól 6-ig nyitva tartjuk a templomot, ahova be lehet jönni egyéni imádkozásra.
 • Keddtől szombatig hétköznap is tartunk szentmiséket zárt ajtók mögött, amikre szintén lehetőség van miseszándékot íratni. Ezt papíron a nyitott órák alatt le lehet adni a templomban, vagy irodaórák alatt a plébánián, de email-en is el lehet küldeni. Email címünk: kistarcsa.plebania@gmail.com
 • Gyónási lehetőségek a plébánián: Gábor atyánál hétfőnként este az irodai fogadóórák után, Marci atyánál keddtől szombatig előzetes időpont egyeztetés alapján.
 • A helyi Karitász szokásos nagyböjti tartós-élelmiszer gyűjtésére az adományokat a plébánián lehet leadni március 21-ig. Erre a célra pénzadományokat is szívesen fogadunk. A pénzt a nyitott órák alatt be lehet dobni a templomban a gyűjtőedénybe, illetve utalással az egyházközség számlaszámára lehet küldeni.

Hirdetések Nagyböjt 3. vasárnapján (március 7.)

 • A legújabb járványügyi intézkedések szerint hétfőtől nem lesznek nyilvános szertartások a templomban. A vasárnapi 10 órai szentmiséket zárt ajtók mögött fogjuk megtartani, melyet online közvetítünk a Youtube csatornánkon. Mivel a templomokat nem kell bezárni, mi is lehetővé tesszük, hogy minden nap (vasárnap is) délután 3-tól 6 óráig be lehet jönni egyéni imádkozásra.
 • Most a szentmise után, illetve a hátralévő szentmisék előtti negyed órában lehetőséget biztosítunk szentgyónás végzésére a sekrestye melletti hittanteremben. Hétfőtől pedig Marci atyával történő egyeztetés után lehetőség van a plébánián történő gyónásra is, akár lelki beszélgetéssel egybekötve.
 • A helyi Karitász szokásos nagyböjti tartós-élelmiszer gyűjtésére az adományokat a plébánián lehet leadni március 21-ig.