Nincs kategorizálva kategória bejegyzései

Kápolna szentelés

Az erdélyi Nagyteremiben lévő Isteni irgalmasság kápolnát felszentelték, Böjte Csaba atya részvételével ( képeket találtok róla a Facebook-on Bajkó Éva vagy az atya neve alatt is), ahol felsorolták a kápolna építésében segédkezőket, így a kistarcsai Méhes Pált és csapatát is. Ezúton is szeretném ismételten megköszönni, hogy a Férfiak klubjából 2019 szeptemberében Szentirmai Pisti, Mohos Tamás, Tanács Dávid, Kohajda Tomi, Bacskai Gyuri, kis Hitkó Laci és természetesen Méhes Pali a kétkezi munkáját adta ezen projekt megvalósításához.
Továbbá itt szeretném megköszönni azt is, hogy a – közületek is sokak által felajánlott – 2020 év végén összegyűjtött több mint 1,8 MFt-ból szép dolgokat tudtak megvalósítani a gyermekotthonban és környezetében. Most már elmondhatjuk , hogy a kápolna előtt álló székelykapu is a kistarcsai hívek nagylelkű adakozásából valósult meg! (Hitkó László)

Hirdetések évközi 30. vasárnapon (október 25.)

  • A járványügyi előírások miatt 6 éves kor felett maszkot kell viselni a templomban, valamint használni a kézfertőtlenítőt a bejövetelkor. A perselyezés a mise után a templom bejáratánál lesz. A 60 évnél idősebb testvéreinket kérjük, hogy a vasárnapi 8 órás szentmisére jöjjenek, mindenki más pedig a szombat estire, vagy a 10 órásra. A hétköznapi szentmiséken nincs életkori korlátozás.
  • Október hónapban az esti szentmisék előtt 5 órától rózsafüzért imádkozunk. Vasárnapokon a rózsafüzér ájtatosságot a reggel 8 órás szentmise előtt, ¼ 8-tól tartjuk.
  • Jövő vasárnap lesz Mindenszentek ünnepe, de a temetői liturgiát, illetve utána a sírkőszenteléseket október 31-én, szombaton fogjuk tartani. A liturgia délután 2 órakor kezdődik a temetőben. A sírkőszentelési kéréseket a temető irodájában kérjük bejelenteni, ahol egyben lehetőség van a lejárt sírhelyek megváltására is.

Tovább a folytatáshoz

Engesztelő imaalkalom az egykori internálótábor területén

Internálótábor megszentelése

Internálótábor megszentelése

A mai ökumenikus alkalom – a püspök prédikációjával összhangban, amely szerint a sátán mindent tud, kivéve egységet teremteni – egységtapasztalattal megajándékozó, méltóságteljes megemlékezés, minden különbségen és ellentéten felülemelkedő összefogás, vagyis a Szentlélek műve volt. (Riskó János lelkész)

Az eseményről készült beszámoló és fotók megtekinthetők a Magyar Kurír oldalán.