Kovács István Péter bejegyzései

Hirdetések ádvent 1. vasárnapján (november 29.)

  • Adventi időszakban, hétköznapokon reggel 6 órától minden nap tartunk roráte szentmisét, de a misék után az idén nem lesz közös reggeli.
  • Pénteken elsőpéntek. A szokásos engesztelő szentségimádás a roráte szentmise után kezdődik a templomban és a kijárási korlátozás miatt este 7-ig tart.
  • Az iskolás gyermekek részére készült adventi jócselekedet gyűjtőt a sekrestyében lehet átvenni.
  • Azok számára, akik vasárnap helyett hétköznap jönnek szentmisére és emiatt kimaradnak a perselyezésből, kitettünk hátra egy perselyt, amelybe az erre szánt adományokat lehet bedobni.
  • A vírushelyzet miatt a tartós élelmiszer gyűjtés helyett pénzadományt gyűjtünk és mi fogunk bevásárolni a rászorultjaink részére. Emiatt az erre szánt összegeket a Karitász csoport gyűjtő üvegébe kérjük szépen bedobni jövő vasárnapig. A múlt heti perselygyűjtés fele 60 ezer Ft volt, valamint az üvegben további 85 ezer Ft gyűlt össze múlt héten, ezeket hálás szívvel köszönjük.
  • A templom karácsonyi díszítésére is szívesen fogadunk adományokat a hátul erre a célra kitett perselybe.
  • Megjelent a KIKE által kiadott Kistarcsai Kalendárium, amely a sekrestyében is megvásárolható.
  • Akik még nem rendezték egyházközségi hozzájárulásukat, az irodai órák alatt a plébánián, ill. a szentmisék után a templomban lehetőségük van a befizetésre.
  • Mind a Karitász csoportnak, mind az egyéb más célokra szánt adományokat átutalással is el lehet küldeni az egyházközség számlaszámára, amely megtalálható a plébánia honlapján a közérdekű adatok menüpontban

Az MKPK közleménye

Az alábbiak miatt minden plébániai programot felfüggesztettünk. Tervezzük az élő miseközvetítéseket. Erről később tájékoztatást adunk.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a rájuk bízottakért érzett
felelősségtől vezérelve a koronavírus járvány Magyarországon való
megjelenése miatt meghirdetett veszélyhelyzetben, visszavonásig a
következő rendelkezéseket lépteti életbe. hacsak az illetékes
megyéspüspök másként nem rendelkezik: Tovább a folytatáshoz

NEK2020 – Kistarcsaiak, Nagytarcsaiak, Csömöriek EGYÜTT

Kedves Testvérek!

52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idei évben Budapesten kerül megrendezésre szeptember 13-20 között. Jelentkezni van lehetőség egyénileg, illetve csoportban is.

Nagy örömmel hirdetem, hogy Egyházközségünk saját csoportot hozott létre, amelyhez bárki az egyéni regisztrációja során is tud csatlakozni. Csoport neve: IEC-V6GK

NEK2020 regisztráció az alábbi linken érhető el: https://www.iec2020.hu/hu/regisztracio

Bármely, a regisztrációval kapcsolatos kérdést a sekrestyében, vagy a kistarcsa@communio.hu címre írva feltehetik!

Üdvözlettel,