CsiFe bejegyzései

Hirdetések évközi 16. vasárnapon (július 21.)

Vakáció!

  • Jövő héten szabadság miatt, hétfőtől péntekig este 6 órakor a szentmisék helyett igeliturgiát tartunk áldoztatással, 27-én szombaton pedig sem szentmise, sem igeliturgia nem lesz. Jövő héten az iroda is zárva tart.
  • Szombaton a Mária Légió buszt indít a Hanyi-kápolnába a Szent Anna búcsúra. A busz reggel 8-kor indul, a költsége 1000 Ft. Jelentkezni Kovács Istvánnénál és a sekrestyében lehet.
  • Jövő vasárnap ½ 12-kor Nagytarcsán szentmise lesz.

Hirdetések nagyböjt 1. vasárnapján (feb. 14.)

  • A most hétvégi perselygyűjtést a templom további felújítására fogjuk fordítani.
  • Nagyböjti időben minden pénteken este ¼ 6-kor keresztúti ájtatosságot tartunk a templomban, majd utána lesz a szentmise. A most pénteki keresztutat a Képviselő Testület fogja vezetni.
  • Szerdán este ¾ 7-től a 2015-ös év zárszámadása és az idei év költségvetésének megbeszélése lesz a plébánián. A megbeszélés nyilvános, ezért a Képviselő Testület tagjain kívül minden érdeklődőt is szeretettel várunk. A bibliaóra ezen a napon elmarad.
  • Szombaton az esti szentmise a felső tagozatosok évfolyam miséje, és egyben gitáros szentmise lesz.
  • Kérjük azokat a jegyespárokat, akik az idén szeretnének házasságot kötni, február végéig szíveskedjenek jelezni szándékukat.
  • Ma Nagytarcsán ½ 12-kor szentmise lesz.

Szállásadókat keresünk!

logo1

Szentjánosbogár

Az idei nyáron egy országos szervezésű gyerektábor egyik helyszíne Kistarcsa lesz. A 10-16 év közötti, vallásos gyerekek kistarcsai családoknál fognak megszállni. Az elkövetkező két hétben fel kell mérnünk, hogy összesen hány gyereket tudunk befogadni, hogy aztán ennek ismeretében tudják a szervezők meghirdetni a tábort. Tovább a folytatáshoz

Gondolatok novemberre

November elején halottainkra emlékezünk. A temetők ilyenkor ünnepi gyertyafénybe öltöznek, mi pedig imádságos szívvel végiglátogatjuk elhunyt szeretteink sírját.

Amikor egy-egy kedves halottunk sírjánál gyertyát gyújtva megállunk és megpróbáljuk felidézni a vele kapcsolatos emlékeinket, valószínűleg eszünkbe ötlenek olyan kérdések is, vajon ő most hol lehet? A mennyországba jutott már vagy még csak a tisztítóhelyen vezekel? Vajon ahol van, onnan lát-e minket? Gondol-e ránk? Imádkozik értünk? Hálás a mi érte mondott imáinkért? Tovább a folytatáshoz

Kirándulás Nyírszőlősre

busz1

Ha megtelik a busz, nem tudunk több jelentkezőt fogadni.

A nyári hittanos táborban együtt táboroztunk a nyírszőlősi fiatalokkal. Most meghívást kaptunk tőlük, ezért egy kétnapos kirándulást szervezünk busszal, az alábbiak szerint.

Indulás: 2009. október 23. péntek reggel 8 óra Kistarcsa, Kölcsey kisiskola (Takszöv.) előtti parkolóból

Érkezés: 2009. október 24 szombat este 19 óra Kistarcsa, Kölcsey kisiskola előtti parkolóba

Tovább a folytatáshoz

Mária-szobrok találkozója Gyöngyösön

2009.09.27 Gyöngyös, Fájdalmas Szűzanya búcsúja

2009.09.27 Gyöngyös, Fájdalmas Szűzanya búcsúja

Szeptember 27-én a csömöri testvérekkel együtt elzarándokoltunk Gyöngyösre, ahol a Fájdalmas Szűzanya búcsúja alkalmából a hordozható Mária-szobrok találkozóját is tartották.

Ezen a találkozón most a miénkkel együtt 67 szobor vett részt szerte az országból, sőt a határokon túlról is. A program a Mária-szobrok beköszöntőjével kezdődött, ami azt jelentette, hogy minden zarándokcsoport menetben bevitte a szobrát a templomba, mintegy bemutatva azt az Oltáriszentségnek. Ezután az ünnepi szentmise kezdődött a szabadtéri oltárnál, majd annak végén következett az ünnepi körmenet Gyöngyös utcáin, egy viszonylag nagy kört leírva a templom körül. Tovább a folytatáshoz

Biblia és erkölcs beszámoló

Tarjányi Zoltán atya magyarázata

Tarjányi Zoltán atya magyarázata

Tarjányi Zoltán professzor előadása nagyon érdekes, szépen felépített és közérthetően, példákkal bőségesen illusztrált előadás volt.

Először rávilágított arra, hogy az Ószövetség előtti időkben sokféle ősi, misztikus vallás létezett, melyek semmilyen erkölcsi tanítást vagy követendő magatartásformát nem adtak a követőiknek, csak és kizárólag a szertartások néhol természetfölöttinek tűnő, néhol profán, akár részegségbe torkolló mulatozások élményét. Ezen vallások között jelent meg Mózes és a teljesen új alapokon fekvő vallás, mely az Istennel kötött szövetségre épült, és amely a szövetséghez való hűség kifejezéseként különféle törvények betartását követelte meg az embertől.

Tovább a folytatáshoz