Lauer bejegyzései

Hirdetések évközi 29. vasárnapon (október 18.)

 • Most hétvégén országos gyűjtés van a missziók javára.
 • Jövő vasárnap a 10 órás szentmise Hittanos szentmise lesz, melyre a gyerekes családokat szeretettel várjuk. Ehhez kapcsolódóan előtte, szombaton délután énekes-kézműves készülődés lesz a plébánián. Részletek a kitett plakáton olvashatók.
 • Október hónapban az esti szentmisék előtt 5 órától rózsafüzért imádkozunk. Vasárnapokon a rózsafüzér ájtatosságot a reggel 8 órás szentmise előtt, ¼ 8-tól tartjuk.
 • Mindenszentek ünnepe az idén vasárnapra esik, ezért a temetői liturgiát, illetve utána a sírkőszenteléseket október 31-én, szombaton tartjuk. A liturgia délután 2 órakor fog kezdődni a temetőben. A sírkőszentelési kéréseket a temető irodájában kérjük bejelenteni, ahol egyben lehetőség van a lejárt sírhelyek megváltására is.

Tovább a folytatáshoz

Keresztszentelés a Körmösön – 2020

Kereszt a Körmösön

Kereszt a Körmösön

2020 nagypéntekén állított keresztet a nagytarcsai Farkas Család a két település, Kistarcsa és Nagytarcsa határában. A járványhelyzet miatt a szentelés akkor elmaradt. Ezt pótoltuk be most 2020. október 11-én Pető Gábor atya vezetésével a kistarcsai templom felől vonultunk, míg a nagytarcsai templom felől Farkas Domonkos a kereszt kivitelezője volt a vezető.
Csodálatos időben zarándokoltunk, közel egy óra hosszat imádkozva, énekelve. A helyszínen Gábor atya mondott rövid imát és szentelte meg a keresztet mindannyiunk örömére. Sok szép éneket énekeltünk a Szent Keresztről. Közben Farkas Domonkos is megosztotta velünk élményeit a kereszt állítás megvalósításával kapcsolatban. Aki nem jutott el erre az alkalomra a képre kattintva nézheti meg az összes képet.

Hirdetések évközi 28. vasárnapon (október 11.)

Rózsafüzér

Rózsafüzér

 • Hétfőtől megváltozik a hétköznapi miserend. A helyi buszjárathoz történő jobb igazodás érdekében a Testület úgy döntött, hogy a hétköznap esti szentmisék ¾ 6-kor kezdődnek hétfőtől péntekig.
 • Október hónapban az esti szentmisék előtt 5 órától rózsafüzért imádkozunk. Vasárnapokon a rózsafüzér ájtatosságot a reggel 8 órás szentmise előtt, ¼ 8-tól tartjuk.
 • A Baba-mama klub sok szeretettel hív minden kisgyermekes édesanyát és gyermekét, hétfőnként délelőtt 10-től 11.30-ig a plébánia emeleti termébe. További információ a plébánia honlapján olvasható.

Tovább a folytatáshoz

Hirdetések templomunk búcsúünnepén (október 4.)

 • Most hétvégén van az idei Péter-fillér gyűjtés.
 • A járványügyi szigorítások miatt 7 éves kor felett maszkot kell viselni a templomban, valamint használni a kézfertőtlenítőt a bejövetelkor. A perselyezés a mise után a templom bejáratánál lesz. A 60 évnél idősebb testvéreinket kérjük, hogy a vasárnapi 8 órás szentmisére jöjjenek (ide kizárólag őket várjuk), mindenki más pedig a szombat estire, vagy a 10 órásra. A hétköznapi szentmiséken nincs életkori korlátozás.

Tovább a folytatáshoz

Hirdetések évközi 26. vasárnapon (szeptember 27.)

Rózsafüzér

Rózsafüzér

 • Újraindítjuk a cserkészetet Kistarcsán. Vasárnap 17:00 órától cserkész toborzót tartunk a plébánia udvarán 5. és 6. osztályos fiúk részére, ahová szüleikkel együtt várjuk őket. Az őrsi foglalkozások péntekenként 15:30-16:30 között lesznek a plébánián.
 • Pénteken elsőpéntek, az engesztelő szentségimádás reggel 8-tól este 10-ig tart.
 • Jövő vasárnap lesz az idei Péter-fillér gyűjtés.

Tovább a folytatáshoz

Hirdetések évközi 25. vasárnapon (szeptember 20.)

 • Cserkész jelvény

  Cserkész jelvény

  Szombaton este 6 órakor a püspök atya új akolitusokat avat Vácon, köztük öt kistarcsai testvérünket. Sajnos erre a szentmisére a közeli hozzátartozókon kívül más nem mehet be, ezért most buszt sem indítunk.

 • Újraindítjuk a cserkészetet Kistarcsán. Jövő vasárnap 17:00 órától cserkész toborzót tartunk a plébánia udvarán 5. és 6. osztályos fiúk részére, ahová szüleikkel együtt várjuk őket. Az őrsi foglalkozások péntekenként 15:30-16:30 között lesznek a plébánián.

Tovább a folytatáshoz

Hirdetések évközi 24. vasárnapon (szeptember 13.)

A Szentföld

A Szentföld

 • Most hétvégén országos gyűjtést tartunk a Szentföld javára.
 • A járványügyi szigorítások miatt mostantól 7 éves kor felett újra maszkot kell viselni a templomban, valamint ismét kerülnünk kell a kézfogást. A külső hangszórót minden misén ki fogjuk tenni, így aki úgy biztonságosabbnak érzi, a templom előtt maradva is részt vehet a szentmisén. A 60 évnél idősebb testvéreinket kérjük, hogy a vasárnapi 8 órás szentmisére jöjjenek (ide kizárólag őket várjuk), mindenki más pedig a szombat estire, vagy a 10 órásra.

Tovább a folytatáshoz